Home > Business > IN THE SPOTLIGHT

IN THE SPOTLIGHT

Auteur: Patty Smeets

Vlak over de Nederlandse grens bij Maastricht, in het gemoedelijke Lanaken, ligt interieurzaak Marres Interieur. Een familiebedrijf waar je terecht kunt voor alles op het gebied van interieurdesign en homestyling. Zaakvoerders Peter en Valérie Marres staan samen met een team van specialisten elke dag klaar voor het geven van deskundig interieuradvies. Chapeau sprak met Armand Vliegen, bedrijfsadviseur en drijvende kracht achter het platform Grenzeloos Ondernemen, over de kracht van dit Belgische familiebedrijf.

 

Al jaren trouwe klant bij Marres Interieur
Armand Vliegen komt al jaren als klant bij Marres Interieur. De eerste kennismaking dateert uit de jaren ‘70 toen hij zich samen met zijn vrouw, als starter in de woningmarkt, in Lanaken ging vestigen. Als inwoner van Lanaken kwam hij al gauw in aanraking met de plaatselijke middenstand. Zo ook met Marres Interieur: toen nog Marres Meubelen. ,,En als je ergens goed geholpen wordt”, zo vertelt Armand Vliegen, ,,dan ga je daar ook graag weer terug”. Nu, ongeveer 40 jaar later, is hij nog steeds een trouwe klant.

 Marres Interieur is een familiebedrijf ‘pur sang’
Toen Armand voor het eerst in de zaak kwam, stonden de ouders van Peter Marres nog aan het roer. Echtpaar Peter en Valérie Marres hebben het roer jaren geleden overgenomen en staan dagelijks samen in de zaak. Marres Interieur is dan ook op alle gebied een écht familiebedrijf. Dat merk je al meteen bij binnenkomst. ,,Het is net alsof je bij hen thuis bij op visite komt”, zo geeft Armand Vliegen aan. ,,Klanten worden bij Marres warm ontvangen met een goed aangeklede kop koffie. Juist die kleine maar waardevolle details maken het verschil.”

 Jarenlange ervaring en vakmanschap
,,Het feit dat zowel Peter als Valérie Marres in de zaak staat, geeft een andere sfeer dan bij een interieurbedrijf waar alleen het personeel in de zaak staat”, zo ervaart Armand. ,,Niet alleen de betrokkenheid van de Belgische zaakvoerders heeft grote invloed op de klantbenadering; ze voelen dingen ook haarscherp aan. Ervaring op het gebied van interieuradvies en levenservaring komen mooi samen. Ze staan bewust stil bij situaties. Welke keuze maakt bijvoorbeeld een gezin? Welke behoeften spelen er bij de klant? Dankzij jarenlange ervaring kunnen klanten rekenen op vakkundig advies.“

 Serviceverlening staat hoog in het vaandel
Heel bijzonder vindt Armand de kwaliteit van serviceverlening: bijvoorbeeld het geven van advies aan huis. ,,Als er serieus interesse is dan komen ze gewoon bij je thuis”, geeft Armand aan. Ze bekijken de woonruimte die je graag opnieuw wil inrichten en geven advies op maat. ,,Er worden diverse staaltjes meegenomen”, vertelt Armand, ,,zodat je verschillende soorten stoffen en kleuren kunt vergelijken”. Ook wordt gekeken naar de lichtinval en naarwelke soort vloer er ligt. Op deze manier wordt het geheel qua kleuren en materialen mooi op elkaar afgestemd.

 Homestyling en interieuradvies
,,Marres Interieur heeft ook projecten in het buitenland”, vertelt Armand. Heb je bijvoorbeeld een tweede huis en ben je op zoek naar iemand die je qua interieur en design kan informeren? Dan kun je ook voor de complete inrichting of restyling van een pied-à-terre bij Marres Interieur terecht. Peter en Valérie Marres hebben een groot netwerk van interieurarchitecten en designers. Door samen te werken met een team van experts kunnen ze een uniek totaalpakket aanbieden waardoor je zelfs een interieurplan kunt laten uitwerken voor het inrichten van je woning of kantoorruimte.”  

Maar wat heel duidelijk de boventoon voert, is de kracht van het familiegevoel die de interieurzaak uitstraalt. Armand: ,,Naast de homestyling-projecten, designmeubelen en accessoires ben je bij Marres Interieur ook altijd van harte welkom voor een lekkere kop koffie.”

Marres Interieur
www.marres.com

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.