Home > Business > ‘Ik heb nu maar twee bezigheden in mijn leven: ondernemen en trainen’

‘Ik heb nu maar twee bezigheden in mijn leven: ondernemen en trainen’

Leeftijd: 31 jaar
Zaak: Darq, an amazing chocolate & coffee experience
Plaats: Maastricht

Wat was je moeilijkste beslissing tot nu toe?
„We hadden vertrouwen in het product en in de kwaliteit. Maar de grootste vraag was of Maastricht al klaar was voor dit concept van koffie- en chocoladebar. Omdat het toch een uniek concept is in het topsegment. Daarnaast is de lokale bevolking zeer trouw aan vaste merken. En Limburg heeft ook meer een biercultuur dan een koffiecultuur. Dus dat waren toch wel redelijk wat overwegingen.”

Waarom dan toch voor Limburg gekozen, Maastricht in dit geval, i.p.v. de Randstad?
In een stad als Amsterdam was ons concept wellicht nog sneller bekend geworden. Omdat men er daar al meer aan gewend is, waardoor het ook toegankelijker is. Toch hebben we voor Maastricht, en specifiek voor het Stokstraatkwartier, gekozen. We waren enorm enthousiast over de locatie en alle mogelijkheden die er zijn. Los daarvan kom ik zelf uit Limburg en is het voor onze distributie vanuit Gronsveld, waar het atelier ligt, uiteraard ook eenvoudiger.”

Wat vind je het meest interessante aan je werk?
„Om alles tot in de perfectie uit te voeren. Het hele concept met alle details die erbij horen. Ik wil me voor 200% ergens voor geven. Met 100% inzet bereik je maar een 8. Ik ga voor de 10. Als elke schakel in het proces klopt, geeft me dat de grootste voldoening. De klant moet bij ons die ultieme gastvrijheidsbeleving ervaren.”

Net een jaar bezig als ondernemer en dan beslissen om deel te nemen aan de IRON-MAN Maastricht?
„Ik heb altijd veel gesport. Samen met een clubgenoot ben ik een tijd terug beginnen te trainen. Hij is op een gegeven moment afgehaakt, toen heb ik besloten om toch door te zetten. Het is niet gemakkelijk om dit te combineren met het ondernemerschap. Zeker in de laatste maanden ben ik tussen de vijftien à twintig uur per week aan het trainen. Ik heb nu maar twee bezigheden in mijn leven: ondernemen en trainen. Al het overige sociale valt weg.”

Hoe is het met je balans werk/privé gesteld?
„Normaal lukt me dit wel aardig , maar nu met de Ironman niet. Ik zal blij zijn als het augustus is geweest. Mijn vriendin laat me nu de ruimte, maar zij is normaal wel diegene die me op een gepaste manier terugfluit, wanneer ik even te ver ga in mijn commitment in het ondernemerschap. Gelukkig maar, want je kunt uiteraard 24 uur per dag ondernemen als je wilt.”

Hoop je op deze voet verder te gaan of heb je nog andere toekomstplannen?
„Ik wilde altijd een internationale carrière bij een internationaal bedrijf. Met mijn keuze om het concept Darq op te starten, ben ik hiervan afgestapt. Mijn voldoening haal ik uit het feit dat ik nu één totaalconcept volledig zelfstandig kan doorontwikkelen, uiteraard samen met mijn compagnon Ralph Hagen. De focus ligt dan ook op het uitrollen van ons concept naar meerdere steden. Te beginnen in Amsterdam en dan vervolgens de grens over naar Düsseldorf. Dan komt toch weer het internationale om de hoek kijken.”

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.