Home > Business > I can’t, I can’t, I can’t, stand losing

I can’t, I can’t, I can’t, stand losing

In een schijnbaar eindeloze herhaling klonk de titel van dit stukje onlangs in mijn auto. En hoewel Sting een heel ander thema aansnijdt, riep het bij mij gelijk beelden op van een stampvoetend heerschap met te lange rode stropdas in een groot wit huis in Washington D.C. Iemand die absoluut niet tegen zijn verlies kan en, erger nog, in de overtuiging leeft dat er altijd iemand moet verliezen om te kunnen winnen. Een grote denkfout, al helemaal voor een leider. Stephen Covey doceerde het al in de vierde (van zijn zeven) eigenschappen van effectief leiderschap: denk win-win, effectiever samenwerken door relaties met hoog vertrouwen te bouwen.

Flexibiliteit is voor bedrijven, zo heeft de coronacrisis eens te meer bewezen, van cruciaal belang voor het duurzaam voeren van een succesvolle onderneming

Als The Donald al ooit een boek gelezen heeft, dan is het zeker niet Stephen Covey. Denk win-win; een grondhouding die iedereen verder brengt. Een grondhouding die ook in het Rijnlandse gedachte-goed van Wiertz Company zit ingebakken. Al mijn collega’s zijn dagelijks aan de slag binnen langdurige partnerships. Met flexmedewerkers en met klanten. Druk met het samenbrengen van vraag en aanbod, met het verbinden van kwaliteiten aan behoeften, en met het koppelen van flexibiliteit aan zekerheid.Vooral in dat laatste is win-win te vin-den. Het koppelen van flexibiliteit aan zekerheid. Een schijnbare tegenstelling die wat ons betreft prima met elkaar in lijn te brengen is. Flexibiliteit is voor bedrijven, zo heeft de coronacrisis eens te meer bewezen, van cruciaal belang voor het duurzaam voeren van een succesvolle onderneming. Zekerheid daarentegen, van beschikbaar werk en bijbehorend inkomen, is even cruciaal voor flexwerkers. En naar onze overtuiging sluit het een het ander niet uit.

Dankzij het brede spectrum aan branches en bedrijven waar Wiertz Company aan verbonden is, is de puzzel van duurzaam inkomen met flexibele inzet prima te leggen. Daar zijn we goed in. Ons geloof daarin is zelfs zo sterk dat we steeds meer actief sturen op het verstrekken van vaste contracten aan onze flexmedewerkers. Dus we doen niet alleen de belofte van duurzame jobs, we leggen het ook contractueel vast.

Zo is de flexmedewerker verzekerd van werk, de werkgever van flexibiliteit en Wiertz Company van langdurige relaties met beide groepen. Zo evolueert Covey’s eigenschap zelfs van win-win, naar win-win-win. Tel daar bij op dat we middels Wiertz Foundation ook nog eens bijdragen aan mooie maatschappelijke initiatieven, dan hoop ik dat u het me niet kwalijk neemt dat ik trots ben op het bedrijf waar ik dagelijks voor mag werken.

Avenue Céramique 16, Maastricht – wiertz.com

hide auteur

Auteur: Roger Holtus

CEO bij Wiertz Company en soms columnist voor Chapeau

Roger Holtus

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.