Home > Business > Huub Narinx

Huub Narinx

Auteur: Maarten van Laarhoven

Zo’n vier maanden is hij nu in dienst bij L1 en er is nog geen dag geweest die niet is omgevlogen, zegt Huub Narinx, sinds 1 oktober 2015 het commerciële boegbeeld van de Limburgse zender. „Never a dull moment. Hier gebeurt elke dag wel iets waarvan ik denk: wat interessant om dit te mogen meemaken. De wereld verandert in hoog tempo en wij moeten daarin mee. Op dat gebied ligt er niet alleen voor mij, maar voor alle medewerkers een flinke uitdaging.”

De nieuwe commercieel manager van L1 – hij groeide op in het Limburgse Heuvelland − kent de grote, snel veranderende wereld van de sales, marketing en communicatie als weinig anderen. Daarbij komt dat hij beschikt over een schat aan kennis over wat anders kan − en anders moet − in grote organisaties. De afgelopen jaren gaf hij daarover, als vrijgevestigd trainer/coach, lezingen en workshops. Daarvoor was hij achtereenvolgens  regiodirecteur bij Holland Casino, algemeen directeur bij Roda JC en directeur marketing bij de SNS Bank.      

Bij L1 heeft Narinx (58) als belangrijkste taak om de commerciële afdeling van de regionale zender verder te vervolmaken, onder meer door in te spelen op de veranderende mediawereld en de nieuwe technologieën die in hoog tempo beschikbaar komen. Maar ook door verbinding te maken. Samenwerking zoeken met nieuwe strategische partners en tegelijkertijd de maatschappelijke betrokkenheid van ’s lands hoogst gewaardeerde provinciale omroep nóg verder proberen te vergroten, zijn daarbij van groot belang, aldus Narinx.

Als commercieel manager maakt hij deel uit van het managementteam van L1. Dat betekent automatisch dat hij ook inzicht krijgt in het maken van programma’s en de inhoud daarvan, wat in mediabedrijven van oudsher heel gevoelig ligt. „Ook binnen L1 wordt de samenwerking steeds belangrijker,” aldus Narinx. „Formeel ben ik niet verantwoordelijk voor de inhoud, maar ik voel me wél medeverantwoordelijk voor alle producten die hier worden gemaakt. Ik wil graag een inspirator zijn voor de hele club en geloof sterk in het positieve. Een goede leider moet energie kunnen overbrengen.”

Niet meer weg te denken is de verbindende rol van L1 in de Limburgse samenleving, aldus Narinx. „Die positie wordt steeds belangrijker. We bereiken dagelijks 80 procent van de Limburgse bevolking, zijn overal zichtbaar en zijn daarmee onderdeel van de Limburgse identiteit. Onze klanten kunnen we meegeven dat we als enige medium dagelijks toegang hebben in zo’n beetje alle huiskamers in Limburg. In een tijd waarin alles globaler wordt is het goed dat er een regionale omroep is die heel dicht bij de mensen staat,  gegarandeerd nieuws brengt en ook cultuur en sport vanuit Limburgse identiteit  laat beleven. De Limburger is bij ons aan het goede adres, of het nu gaat om buitenzittingen en manifestaties, maar ook wanneer we onze rol vervullen als rampenzender. L1 is erbij. L1 ademt de Limburgse cultuur.”    

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.