Home > Business > Hudson’s Bay Maastricht opent morgen!

Hudson’s Bay Maastricht opent morgen!

Daar waar Vroom en Dreesmann een tijdje geleden zijn deuren sloot, staat nu een exotisch fonkelnieuw warenhuis. De naam is Hudson’s Bay (HB). Bij wie er dan geen belletje rinkelt: het is de alleroudste premium warenhuisketen van Noord-Amerika, opgericht in 1670. HB zet een grote stap in de modewereld door tien vestigingen vlak na elkaar te openen. In Nederland. In de oude V&D panden. Het mooie eraan is dat het meteen HB’s eerste warenhuizen in het buitenland zijn.

Maar nog mooier is: Maastricht hoort er ook bij! Morgen (donderdag 13 september om 11.00 uur) opent de vestiging in de Grote Staat. Wat je ervan kunt verwachten? Zoals het bedrijf zelf zegt: een totaal nieuwe winkelervaring. Als klant ben je koning. Even je baard laten bijwerken of je gezicht laten verzorgen? Op de begane grond staat men in de salons, waaronder de barbershop, voor je klaar. Heb je een kledingcrisis en weet je niet wat je moet shoppen? Schakel via je HB-app (op je smartphone te downloaden) een personal shopper in. Heb je geen zin om te sjouwen met de nieuwe kleding, dan scan je jouw items (met de app), en haal je ze later op bij de Click & Collect balie. Klinkt als het ultieme shopgenot… Paskamer-claustrofobie? Geen zorgen: HB heeft by far de meest luxe, ruime en verfijnde kleedkamers. Afijn, HB verwacht van zichzelf het ‘warenhuis van de toekomst’ te zijn, en dat laat het zien ook.

Behalve die zogenaamde ‘best-in-class’ service, heeft ‘het enige nationale warenhuis van Nederland’, aldus HB, ook een interessant winkelaanbod voor de hele familie. Het gaat om de complete levensstijl – van mode, beauty tot aan interieur. De winkelrekken ogen sterk Nederlands. Zo zie je er ontzettend veel denim (G-Star, Denham, Scotch&Soda). Maar ook luxe nationale en internationale labels zoals The Kooples, Theory, Essentiel Antwerp, Armani AX, New Balance, Calvin Klein en Ralph Lauren. Er is veel aandacht voor opkomend talent, en – laten we hopen van wel – samenwerkingen met jonge Limburgse modeontwerpers.

Pluspunten van HB zijn dat je er als klant ongedwongen kunt rondlopen (wandelpaden dwingen je niet in een bepaalde richting), dat je op ieder tafeltje wel weer een ander klein hebbedingetje ziet, en dat je er verdwaalt in het enorm aantrekkelijke en grote schoenenparadijs. Maar ook dat je er knappe vintage tassen van Louis Vuitton kunt shoppen! Daarnaast breng je kapotte horloges of jeans naar het reparatie-atelier. En kinders, opgelet! Er is een Kids Kingdom met een heus mini Nijntje-paradijs. Voor La Place-liefhebbers is er ook goed nieuws: het restaurant op de vierde verdieping heropent haar deuren.

Nee, HB-Maastricht kan nooit tippen aan de charme en de persoonlijke aandacht van een klein Maastrichts boetiekje, dat is zeker. Maar als je dan toch een warenhuis binnenwandelt, kan Hudson’s Bay je nog wel eens goed verrassen. –

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu