Business

Horeca-uitzender Mise en Place maakt voorzichtige doorstart

tekst Maarten van Laarhoven

Het korte filmpje waarin Mise en Place-CEO Charles van Goch op 17 april van dit jaar het faillissement van de Nederlandse tak aankondigde, leidde tot grote beroering in heel Nederland. Dat zo’n mooi, toonaangevend bedrijf er als gevolg van de coronacrisis niet meer zou zijn, deed pijn. En die pijn werd breed gevoeld.

Maar Mise en Place, een van de oudste gespecialiseerde horecauitzendbureaus van Nederland, komt terug. ,,Vanaf volgend jaar zomer zijn we er weer volop”, zegt Charles van Goch in een telefonische reactie. ,,We gaan terug naar de basis, met een aanpast businessmodel, maar wel met de kwaliteit en innovatieve kracht die met al 26 jaar van ons gewend is.”

De afgelopen maanden zijn vooral gebruikt om tot bezinning te komen en klaar te zijn voor betere tijden, aldus Van Goch. ,,We twijfelen er niet aan dat die gaan komen.”

Voorlopig wordt opgestart vanuit drie regio’s: Amsterdam, Noord-Brabant en Nijmegen Arnhem. Van Goch: ,,We willen het goed voorbereiden en daarvoor nemen we de komende maanden alle tijd. We kunnen weer voorzichtig aan de slag voor een aantal partijen, waaronder diverse grote voetbalclubs. Daarnaast zie je dat hier en daar weer voorzichtig coronaproof evenementen worden geïnitieerd, waarbij onze expertise van harte welkom is.

In de loop van volgend jaar worden de activiteiten in Maastricht weer opgepakt, aldus Van Goch. ,,Wij krijgen signalen dat het weer de goede kant opgaat. Als grote regionale spelers als Van Melick, Oostwegel Collection en MECC Maastricht weer op volle kracht zijn en BBB Maastricht gaat wel door, staan wij er ook weer.”

Dat Mise en Place weer zicht heeft op een goede toekomst, is voor een belangrijk deel te danken aan de vele trouwe klanten, aldus Van Goch. ,,Liever zou ik ze willen betitelen als goed vrienden. Wij hebben altijd geweten: die wachten wel. En dat is het geval.”

Behalve in Nederland is de Mise en Place actief in België en het Verenigd Koninkrijk. Bedrijfsonderdelen als Staffable Payroll en trainingsbedrijf Q-staff, doen het naar omstandigheden goed.

Deel dit artikel:

Maarten van Laarhoven

Gastronomische kenner en wijnfanaat

Maarten van Laarhoven (Goirle, 1965) werkt al zo’n dertig jaar in de media. Aanvankelijk in Brabant, als freelancer in opdracht van diverse landelijke en regionale kranten en het ANP. In 1997 trad hij in dienst van het Limburgs Dagblad (in 2003 opgegaan in Dagblad De Limburger) , waar hij bijna vijftien jaar zou blijven. Een van zijn aandachtsgebieden was de gastronomie. Als auteur van de veelgelezen wijnrubriek Flessentrekken proefde hij honderden wijnen.

Sinds acht jaar werkt Maarten als schrijver, journalistiek ondernemer en strategisch media-adviseur voor diverse organisaties. Nog altijd volgt hij de culinaire ontwikkelingen in binnen- en buitenland op de voet. Hij doet daarvan regelmatig verslag, onder andere in Chapeau. Maarten woont in Maastricht en beschikt over een perfecte kurkentrekker.

Maarten van Laarhoven 's topic(s):
Uitgelicht

Gerelateerd nieuws