Home > Business > Het meest duurzame kantoor van het land: locatie dsm-firmenich in Maastricht volledig ‘Paris Proof’

Het meest duurzame kantoor van het land: locatie dsm-firmenich in Maastricht volledig ‘Paris Proof’

Duurzaamheid is niet alleen actueel, het wordt ook steeds meer een vereiste. Het bedrijf dsm-firmenich heeft voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht een radicale keuze gemaakt voor een kantoor dat voldoet aan de hoogste standaard op het gebied van duurzaamheid en welzijn. Die missie is geslaagd, de medewerkers werken sinds dit voorjaar in een ‘gezonde wereld’ van comfort, huiselijkheid en vooral milieubewustzijn.

De combinatie van een monumentaal gebouw, waar ooit de ambachtsschool gevestigd was, en een eigentijdse nieuwbouw is op deze locatie goed gelukt, zo mag je concluderen bij een rondgang door de gebouwen aan de voet van de Wilhelminabrug in het stadsdeel Wyck. Op de plek waar eerst de Euroscoop gevestigd was, is nu een modern bouwwerk verrezen met heel veel daglicht, dankzij alle grote ramen, niet alleen in de buitenwaden maar ook in het dak van het atrium.

Centraal is er een soort van grote hal, het atrium, zoals je dat in sommige hotels in wereld – steden ook wel ziet. Vanaf de begane grond kijk je helemaal tot aan het hoge plafond. Dat geeft een enorm ruimtelijk effect. En om de vergelijking met een hotelsituatie door te trekken, op deze open plek vind je ook hier een koffiebar en kun je er rustig aan tafel zitten of ‘chillen’, te midden van grote planten die heel bewust gekozen zijn voor deze plek en omstandigheden. Via allerlei high-tech apparatuur wordt de luchtkwaliteit voortdurend gemeten en bijgehouden en op digitale meterkastjes aan de wanden kun je niet alleen de temperatuur aflezen, maar ook de CO2-waarde, fijnstof en andere parameters.

Chapeau los exemplaar

VERDER LEZEN?

Je leest de volledige reportage nu in de nieuwste editie van CHAPEAU magazine. Bemachtig jouw exemplaar bij een van de verkooppunten of word abonnee en ontvang CHAPEAU magazine zes keer per jaar thuis!

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.