Home > Business > Het Arresthuis tweede vijfsterrenhotel van Limburg

Het Arresthuis tweede vijfsterrenhotel van Limburg

Van der Valk Hotel Het Arresthuis in Roermond is sinds kort het tweede vijfsterrenhotel van Limburg. Dat blijkt uit informatie op Hotelsterren.nl, de officiële uitvoerder in Nederland van de nieuwe Europese Hotel Classificatie. De organisatie, die hotels beoordeelt aan de hand van vastgestelde Europese normen, is enkele jaren geleden tot stand gekomen is op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland.

Met de erkenning van Hotelsterren.nl dat het Arresthuis voldoet aan de allerhoogste Europese normen (de classificatie werd naar nu blijkt al in juli toegekend), is het hotel in oude centrum van de bisschopsstad het tweede vijfsterrenhotel van Limburg. In 2017 viel het Kruisherenhotel de eer te beurt om als eerste een schildje met vijf sterren bij de ingang te mogen hangen.

Het Arresthuis, ondergebracht in het voormalige Huis van Bewaring in Roermond, gooit de laatste jaren keer op keer hoge ogen. In 2007 steeg het inpandige restaurant Damianz van chef-kok Jeroen van Gansewinkel met maar liefst drie hele punten in de GaultMilllau-gids. Vlak daarna deed die diezelfde Gaultmillau daar nog een schepje bovenop: Het Arresthuis kreeg de titel Hotel van het jaar 2018.

Voor de ‘recycling’ van de voormalige penitentiaire inrichting tot onderkomen waar iedereen wel zou willen slapen, had de op een na belangrijkste culinaire gids van Nederland alle lof. ,,Afbreken van leegstaande gevangenissen – of watertorens, scholen, ziekenhuizen, kerken, kantoorgebouwen, pakhuizen –  is niet duurzaam, herbestemming wel. Het Arresthuis in Roermond straalt een warme sfeer uit.”

Het Arresthuis werd in 2015 ook al genomineerd voor de titel Hotel van het Jaar, maar toen ging de award naar Prinsenhof in Groningen.

Onze collega Demy Janssen overnachtte vorig jaar in Het Arresthuis. Lees hier haar bevindingen. 

_______________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.