Home > Business > Hennie Bastiaans terug in vermogensbeheer: Vanuit Eindhoven aan de slag voor Wealtheon

Hennie Bastiaans terug in vermogensbeheer: Vanuit Eindhoven aan de slag voor Wealtheon

Maastrichtenaar Hennie Bastiaans is terug in het vermogensbeheer. Of eigenlijk nooit weggeweest. In het najaar 2018 werd hij op Château Neercanne groots uitgezwaaid door de toenmalige bestuursvoorzitter van ING Ralph Hamers. Veertig jaar had Bastiaans erop zitten bij de bank met de oranje kleur. Al die jaren werkte hij zich hoger op, tot op het laatst directeur private banking voor Zuid-Nederland. Hij zou het na zijn afscheid wat rustiger aan gaan doen, na al die jaren klantenbezoek, vergaderingen en vooral netwerken, tijdens en vooral ook na kantooruren.

Maar dat rustiger aan doen is niet echt gelukt. Hennie Bastiaans (61) is een bezige bij. Maatschappelijk was hij al actief als bestuurslid van MVV en van Jumping Indoor Maastricht. Maar al snel begon ook het bankiersbloed te stromen en begon hij bij een Zwitserse vermogensbeheerder, waarvoor hij om de week in Genève werkzaam was.

Totdat hij werd benaderd door de onafhankelijke vermogensbeheerder Wealtheon. „Zij hebben me gevraagd voor managing-director Nederland vanuit het kantoor in Eindhoven. Dat sluit perfect aan op mijn ervaring en betekent ook minder reizen. Uiteindelijk is Limburg toch mijn maatschappelijke basis.”  Vanaf deze maand is Bastiaans voor Wealtheon actief.

Wealtheon is een Nederlandse vermogensbeheerder met internationale activiteiten vanuit onder meer Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland. Het bedrijf wordt geleid door CEO Victor Zwart. In Genève wordt het kantoor geleid door een andere Maastrichtenaar voor Wealtheon, John-Patrick Broekhuijsen, die jarenlang directeur was van het kantoor van Van Lanschot in Lanaken.

Zoals bekend is Limburger Ralph Hamers intussen ook aan de slag bij een andere bank. Hij verruilde ING voor de Zwitserse UBS, die geldt als een van de marktleiders in de wereld. Daar wordt hij dit najaar bestuursvoorzitter, een van de absolute topfuncties in de internationale bankenwereld.

 

Foto:  Hennie Bastiaans (rechts) tijdens zijn afscheid van ING op Château Neercanne, samen met zijn partner Ellen Beckers en toenmalige ING-baas Ralph Hamers.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu