Home > Business > Hegeman Bouw & Infra wint Mestreechter Geis Award 2022

Hegeman Bouw & Infra wint Mestreechter Geis Award 2022

Hegeman Bouw & Infra, met vestigingen in Nijverdal en Amersfoort, is de winnaar van de Mestreechter Geis Award 2019. De prijs, die dit jaar voor de dertiende keer werd uitgereikt, is een initiatief van KPE Groep. Hij wordt sinds 2008 elk jaar overhandigd aan een organisatie binnen de bouw- en vastgoedbranche die het voorgaande jaar de meest innovatieve en persoonsgerichte opleiding, training of cursus heeft ontwikkeld voor haar medewerkers.

 

Als gevolg van corona kon de Mestreechter Geis Award in 2020 en 2021 niet worden uitgereikt. Als winnaar is Hegeman Bouw & Infra daarom de opvolger van de Landgraafse firma Bouwbedrijven Jongen, die in 2019 met de prijs naar huis ging.

 

De jury, onder leiding van Theo Bastiaens, rector magnificus van de Open Universiteit in Heerlen, moest dit jaar een keuze maken uit zes genomineerden: Aelmans Adviesgroep, de gemeente Rotterdam, Hegeman Bouw & Infra, Koopmans Bouwgroep, Kuijpers en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling.

 

Volgens Bastiaens was het ook dit jaar niet gemakkelijk om een winnaar te kiezen. Desalniettemin was er uiteindelijk sprake van een unanieme keuze.  ,,Het waren allemaal mooie projecten”, aldus de hoogleraar, ,,maar Hegeman Bouw & Infra sprong eruit. Een winnaar met een mooie cultuur qua leren. Waar je vaak ziet dat opleidingstrajecten vanuit het management worden geïnitieerd, staat bij Hegeman de individuele ontwikkelbehoefte van de medewerkers voorop.”

 

Algemeen directeur KPE Groep, Ron Koenen, is blij met de keuze van de jury. ,,Het is van belang dat we continu stimuleren dat bedrijven blijven investeren in hun medewerkers en jong talent. Zeker in deze tijd waar de arbeidsmarkt enorm onder druk staat.”

 

Algemeen directeur Hegeman Bouw & Infra, Willem van der Linde, nam samen met HR Adviseur Linthe Jansen de prijs, een verkleinde replica van het bekende bronzen beeld de Mestreechter Geis (Maastrichtse geest), in het Stokstraatkwartier in Maastricht, in ontvangst. Van der Linde benadrukte dat deze prijs voor alle medewerkers van Hegeman was. Hij noemde het een erkenning voor hun werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 

De originele Mestreechter Geis (Maastrichtse geest) werd door de in Haarlem geboren kunstenaar Mari Andriessen gemaakt en op 20 mei 1962 onthuld. De Mestreechter Geis is een bourgondisch figuur, die speelsheid, charme en zwierigheid uitstraalt. Ingrediënten die de KPE Groep ook gebruikt bij het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van al hun persoonsgerichte leerinterventies binnen de bouw- en vastgoedsector.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.