Home > Business > Heerlen euforisch over komst boekhandel Dominicanen

Heerlen euforisch over komst boekhandel Dominicanen

Heerlen heeft eindelijk weer een heuse grote boekhandel en dat leidde bij de opening van Dominicanen Heerlen tot grote euforie. De locatie is bovendien heel bijzonder en ook ongebruikelijk, namelijk op de vierde etage van een warenhuis, in dit geval Berden. De bovenste verdieping is onder de naam ‘Upstairs’ omgetoverd tot een ware ‘belevingswereld’ met niet alleen de boeken van Dominicanen, maar een plek voor Coffeelovers, voor kookwinkel ByVersloot en voor lunchcafé Ambiance. Opvallend is het open karakter met grote raampartijen die zorgen voor een mooi zicht op de stad.

„Dat heeft wel wat gekost, maar dan heb je ook wat”, grapt Paul Berden, in feite de gastheer van de dag. „Winkelen is tegenwoordig ook beleven en dan moet je zorgen voor meer dan alleen het brede assortiment aan kleding en meubels dat wij hier verkopen. Winkelen moet ook een plezierig gevoel geven, dat doe je ook door een heerlijke kop koffie te drinken en rond te neuzen in een mooie boekenzaak.”

Directeur Ton Harmes van Dominicanen had een hele meute aan belangstellenden uit Maastricht meegenomen om deze combinatie te komen aanschouwen. „In Maastricht hebben we bewezen dat het goed werkt, een mooie boekhandel plus een koffiezaak. Daar zitten we op de begane grond in een fraaie kerk, hier is het heel anders maar toch ook heel bijzonder.” Net als in Maastricht een speciale hoek vrijgehouden voor exposities en presentaties. De aftrap was voor de Maastrichtse kunstgalerie MOA, die voor de komende weken een speciale expositie heeft ingericht.

Voor Albert Berghof van Blanche Dael / Coffeelovers was een logische stap om met Dominicanen mee te gaan naar Heerlen. „De formule heeft zich al bewezen, dus wij geloven ook op andere locaties hierin.”

Wethouder Martin de Beer van economische zaken blies de loftrompet over het gezamenlijke initiatief voor ‘Upstairs’. „En dat is van ondernemers gekomen, niet van de overheid, dat is zo belangrijk. Wellicht hoeven de Heerlenaren nu niet meer naar Maastricht om een goed boek te kunnen kopen.”

Er zullen ongetwijfeld nog andere redenen zijn om de Limburgse hoofdstad te bezoeken, maar Heerlen en heel Parkstad hebben er in ieder geval een pareltje bij.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.