Home > Business > Harrie Beaumont stapt op als voorzitter Maastricht Culinair

Harrie Beaumont stapt op als voorzitter Maastricht Culinair

Auteur: Maarten van Laarhoven

Harrie Beaumont, voormalig eigenaar van het ruim één eeuw oude Hotel Beaumont en het inpandige restaurant Harry’s aan de Wycker Brugstraat in Maastricht, heeft zijn voorzitterschap van Maastricht Culinair, een samenwerkingsverband van restaurants en andere ondernemingen op het gebied van horeca na tien jaar neergelegd. Hij wordt met onmiddellijke ingang opgevolgd door Esther Saris, voormalig hoofd marketing en communicatie bij het Bonnefantenmuseum en VVV Maastricht en tegenwoordig zelfstandig communicatieadviseur.

,,Na een intensieve periode van bouwen aan ‘Maastricht, Dé Gastronomische Hoofdstad!’ is voor Harrie Beaumont de tijd gekomen om de voorzittershamer over te dragen”, aldus Maastricht Culinair in een verklaring.

Onder leiding van Harrie Beaumont heeft  Maastricht Culinair zich onder meer geprofileerd als marketingclub én als belangenclub voor de gastronomie van de stad Maastricht en de Euregio. Onder zijn leiding zijn ook producenten van streekproducten, zoals koffiebrander Blanche Dael, Wijngaard de Apostelhoeve en Landgoed Altembrouck, toegetreden tot het samenwerkingsverband. Ook de Euregio heeft altijd zijn aandacht gehad. Mede door zijn toedoen zijn ook leden uit Eijsden, het Heuvelland en de Voerstreek toegetreden.

Beaumonts opvolger Esther Saris rondde in 1988 de Hotelschool Maastricht af. Het bestuur van Maastricht Culinair zegt ‘zeer verheugd’ te zijn dat zij bereid is om de voorzittershamer over te nemen. Zelf heeft ze de ambitie om samen met de leden verder invulling te geven aan het begrip Maastricht, Dé Gastronomische Hoofdstad!, zo heeft ze laten weten.

Harrie Beaumont blijft voorlopig aan als bestuurslid van Maastricht Culinair.

Mc Beaumont Saris 8489 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu