Home > Business > Handelsmissie vanuit beide Limburgen als eerste in vernieuwde Evoluon Eindhoven

Handelsmissie vanuit beide Limburgen als eerste in vernieuwde Evoluon Eindhoven

De handelsmissie voor Nederlands- en Belgisch-Limburg mocht afgelopen weekend het eerste officiële bezoek aan het gerenoveerde Evoluon in Eindhoven brengen.

Een primeur die bijgeschreven kan worden op het ‘erelijstje’ van de delegatie van Nederlands- en Belgisch-Limburgse ondernemers. Vorig jaar kreeg de handelsmissie namelijk al als eerste een ontvangst in de nieuwe terminal van privéjet-maatschappij ASL in Luik.

Afgelopen weekend was de Limburgse delegatie te gast in het voormalige techniekmuseum van Philips, gevestigd in het futuristisch Evoluon in Eindhoven. Na ruim dertig jaar draait er weer een tentoonstelling in het schotelvormige gebouw. De Limburgse ondernemers nemen, daags voor de opening, een kijkje bij de expo RetroFuture waarin ze zien dat dromen over de toekomst van alle tijden is.

Het is maar één van de vele programmaonderdelen van de handelsmissie die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en waarvoor dertig ondernemers uit de beide Limburgen zich hebben ingeschreven. Net als eerder in Hasselt, Maastricht en Luik is het doel het aanknopen en verstevigen van contacten over de provinciegrenzen en het opdoen van kennis over stad en streek aan de andere kant van de grens. Jop Thissen van het MECC Maastricht leidt het gezelschap rond in Eindhoven. Overnacht wordt in kloosterhotel Mariënhage, de nieuwe aanwinst van hotelgroep LBG, midden in het centrum. Hotelier Rino Soeters vertelt de Limburgers meer over het project in een speciale presentatie.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. De bestemming voor volgend jaar ligt al vast. ,,Antwerpen is place to be next year,” aldus Armand Vliegen van het One-two-GO-netwerk en medeorganisator van dit jaarlijkse event, in samenwerking met het MECC Maastricht.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.