Home > Business > Gulpener wint Koning Willem I Prijs in de categorie Duurzaam Ondernemerschap

Gulpener wint Koning Willem I Prijs in de categorie Duurzaam Ondernemerschap

Gulpener Bierbrouwerij uit Gulpen is de winnaar van de Koning Willem I Prijs 2020 in de categorie Duurzaam Ondernemerschap. De prijs werd gisteravond in aanwezigheid van koningin Máxima uitgereikt door Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Prijs en tevens president van De Nederlandsche Bank. Het evenement was voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de prijs vanwege Covid-19 via een livestream te volgen vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Koning Willem I Prijs – genoemd naar de eerste koning der Nederlanden (de ‘Koning-Koopman’) – is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een bedrijf uit het MKB en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap. Gulpener liet in deze laatste categorie de twee andere finalisten – P.G. Kuijpers & Zonen uit Helmond en Tony’s Chocolonely uit Amsterdam – achter zich.

Eerder al werd bekend dat de jury zeer te spreken over was Gulpener, een compliment dat gisteravond nog eens uitvoerig over het voetlicht werd gebracht. ,,Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf”, aldus het juryrapport. ,,Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid.”

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: “Wij zijn waanzinnig blij met deze kroon op ons werk. Bijna 25 jaar duurzame inspanningen die ooit begonnen is met regionale grondstofteelt en samenwerking met de lokale boeren. En als kroon op ons werk hebben we dit jaar het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Deze prijs bevestigt voor ons dat we jaar in jaar uit de keuzes maken die er toe doen.”

Klaas Knot roemde het de veerkracht van bedrijven als Gulpener in deze moeilijke tijden. ,,We zien dat het Nederlandse bedrijfsleven ook onder deze omstandigheden veel veerkracht toont en dat geldt dit jaar in het bijzonder voor de winnaars van de Koning Willem I Prijzen. Het zijn inspirerende en excellente ondernemingen met veel innovatief vermogen waar Nederland heel trots op kan zijn.”

Winnaar in de categorie Grootbedrijf werd facilitair dienstverlener CSU Groep uit Uden. In de categorie MKB ontving Von Gahlen Nederland BV de Koning Willem I Prijs.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.