Home > Business > Gulpener Bierbrouwerij in finale Koning Willem I Prijs 2020

Gulpener Bierbrouwerij in finale Koning Willem I Prijs 2020

Gulpener Bierbrouwerij uit Gulpen is een van de kanshebbers op de Koning Willem I Prijs 2020 in de categorie Duurzaam Ondernemerschap. De jury, bestaande uit prominenten uit het Nederlandse bedrijfsleven (onder wie DNB-directeur Klas Knot) en als erevoorzitter Koningin Máxima, heeft negen finalisten gekozen in de categorieën grootbedrijf, MKB en Duurzaam Ondernemerschap. De prijs wordt op 25 november uitgereikt.

De Koning Willem I Prijs – genoemd naar de eerste koning der Nederlanden (de ‘Koning-Koopman’) – is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een bedrijf uit het MKB en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

De jury heeft onlangs knopen doorgehakt. Dat heeft per categorie tot drie finalisten geleid. De komende weken bepaalt de jury wie zich winnaar mag noemen in elk van de drie categorieën.

De jury was zeer te spreken over Gulpener. ,,Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf”, aldus het juryrapport. ,,Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid.”

De overige finalisten voor de KWI Prijs 2020 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn P.G. Kuijpers & Zonen uit Helmond en Tony’s Chocolonely uit Amsterdam. Romy Blankenspoor algemeen directeur van de Koning Willem I Stichting is zeer onder de indruk van kwaliteit van inzendingen. ,,Het was dan ook dit keer voor de jury niet makkelijk om tot een keuze te komen. Uiteindelijk is toch unaniem voor deze finalisten gekozen.”

Op 25 november is de grote finale waarbij alle drie de winnaars hun prijs overhandigd krijgen. In welke vorm dit gebeurt wordt in verband met de bijzondere omstandigheden met betrekking tot de coronacrisis later aangekondigd.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.