Business

Het goede leven in Limburg in een nieuw jasje

Het plakt allemaal aan ons, de moeheid van zoveel langdurige virusellende. Wij denken dat u als Chapeau-lezer behoefte heeft aan een stevige impuls, vooruitkijkend naar betere tijden die er ongetwijfeld aankomen.

Daarom heeft ons team de afgelopen maanden hard gewerkt aan een frisse restyling van ons magazine. Om de zoveel jaren mag dat wel en de lockdown kwam in die zin goed uit, zodat we tijd hadden om alles goed tegen het licht te houden.

We zetten nog altijd de toon voor wat betreft het goede leven en lifestyle in Limburg. Automatisch worden dan ideeën en concepten overgenomen, dus moet je om de zoveel tijd jezelf opnieuw ontdekken, om telkens een flinke stap voor te blijven als the original. Dus wilden we nog een trede hoger gaan. We lichten dat persoonlijk toe in een apart verhaal over het familiebedrijf Chapeau. Waar staan we en waar willen we naartoe de komende jaren? Chapeau voelt anders aan, dat hebt u meteen gemerkt. Ikzelf vind de cover heerlijk in de hand liggen. Het papier is stevig maar tegelijk zijdezacht, alsof het bijna van leder is gemaakt. Ik vind dat nóg wat chiquer dan het hoogglanzende. En het binnenwerk is qua papier nog iets dikker gemaakt, zodat ook daar de drukkwaliteit optimaal benut wordt.

Bewust hebben wij gekozen voor duurzaam papier en dat ook nog eens van locale producenten. Dat is sowieso de trend, maar wij vinden het ook een statement. Duurzaamheid en zuinig omgaan met moeder aarde is een niet meer weg te denken onderdeel van ‘het goede leven’. Circulariteit is een thema dat ook redactioneel vanaf deze editie structureel terugkomt met een aparte serie. Meer nieuwe rubrieken trouwens in deze editie. Voedingswetenschapper Samefko Ludidi gaat ons elke keer tips geven hoe we gezond en fit kunnen blijven. We belichten voortaan ook telkens een plek in de Euregio waar we 24 uur verblijven. Lien Verwimp trapt af in de landelijke Voerstreek. En om onze streek eens anders te bekijken, laten we dat over aan een expat, die met een internationale bril naar Limburg kijkt. En niet alleen wij hebben niet stilgezeten, MECC Maastricht is helemaal overhoop gehaald met als resultaat een spectaculaire metamorfose. In deze Chapeau een preview. Gelukkig zijn er ook vertrouwde onderwerpen gebleven. Zoals Ziel en Zaligheid, het grote interview, deze keer met Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland. En het portret van een gastronomische chef, daarvoor bezochten we Anne-Sophie Breysem in Hasselt. Het Bonnefanten vormt de hoofdmoot van ons thema kunst en cultuur met aandacht voor de grote Brueghel-tentoonstelling en een kennismaking met de nieuwe zakelijk directeur Els van der Plas. Veel aandacht in deze editie voor onderwijs, met de focus op de Open Universiteit, Vista College, PXL Hogeschool en Notenboom Business School. Het societynieuws in Limbourgeois is sterk vermagerd deze keer. Dat zal zeker niet zo blijven, maar ook wij moesten de afgelopen maanden ’s avonds thuisblijven. Niet lang meer hopelijk. Met deze frisse lentecover, waar ‘onze eigen’ Daina van Wankum op straalt, beginnen we optimistisch aan een zonnig voorjaar. Op naar betere tijden.

Jo Cortenraedt Hoofdredacteur

Deel dit artikel:
Meer artikelen over:
Business

,

Jo Cortenraedt

Gerelateerd nieuws