Home > Business > Gervi: van kleine winkel tot nationaal bedrijf

Gervi: van kleine winkel tot nationaal bedrijf

Toen Rony Nijs in 1998 Gervi overnam, had hij een duidelijk doel voor ogen. Met een zaak in wellnessartikelen wilde hij wellness bij mensen thuisbrengen. In 2018 – twintig jaar later – telt het van oorsprong Maasmechelse bedrijf zes vestigingen verspreid over Vlaanderen, en is Gervi – boordevol ideeën – klaar voor de toekomst.   

Wellness en thuis
Toen Gervi twintig jaar geleden de eerste jacuzzi’s naar België bracht, wisten de meesten amper waar ze voor dienden. Vandaag de dag hebben steeds meer mensen een jacuzzi in huis. ,,Het wordt niet meer alleen gezien als luxeproduct, maar als investering in well-being, een moment van bewust samenzijn met het gezin. Zonder afleiding door gsm’s’’, zegt Marjolein Nijs, van het familiebedrijf dat inmiddels in zowel Belgisch als in Nederlands Limburg een begrip is.

Het valt dan ook niet te ontkennen dat Gervi, mede door de groeiende aandacht voor een gezonde levenstijl en ‘we’-time;, ieder jaar groeit. Naast jacuzzi’s is er ook steeds meer vraag naar sauna’s, infraroodcabines en zwemspa’s.

De omslag naar gezond en bewust leven vond zo’n tien jaar geleden plaats en vandaag de dag is wellness een investering in gezondheid. Begrijpelijk, vindt Marjolein Nijs. ,,Wie regelmatig een sauna neemt, heeft in de winter een hogere weerstand. Dat is een feit. Infraroodcabines worden steeds meer gebruikt door patiënten met rugproblemen en iedere atleet die even niet op de weg mag lopen kan veel baat hebben bij een zwemspa.’’

De kracht van persoonlijk
De showroom blijft het grootste en belangrijkste uithandbord van Gervi. Hier inspireert de familie Nijs bezoekers en neemt ze hen mee in een totaalbeleving: de klant moet kunnen voelen en ervaren wat wellness voor hen kan betekenen. Alle showrooms van Gervi hebben dan ook een belevingstuin, waar producten getest kunnen worden.

De opleiding van medewerkers is mede om die reden van groot belang bij Gervi. ,,Wij verwachten dat onze medewerkers meer hebben dan alleen productkennis, ze moeten kunnen luisteren naar en meedenken met de klant om hen te kunnen adviseren en begeleiden. Dat is onze kracht, want het is iets wat via webshops niet mogelijk is!’’

Gervi en de toekomst
In 2018 opende Gervi twee nieuwe vestigingen, eentje in Gistel en de andere in Wijnegem. Net als de andere vier locaties liggen ook de laatste twee op A-locaties in de stad.

Met de komst van het filiaal in Wijnegem, is Gervi nu in alle Vlaamse provincies aanwezig. In 2019 wordt het imperium van Gervi verder uitgebreid. Zo wordt het magazijnruim in Maasmechelen aanzienlijk vergroot (van 1500 naar 3500 vierkante meter). Daarnaast wordt er meer aangrenzende grond gekocht met als doel de huidige showroom met 1000 vierkante meter te vergroten. De nieuwe showroom annex conceptstore zal de focus leggen op outdoor living. Op de bovenste etage van dit pand gaat Gervi een samenwerking aan met diverse partners in de health- en beautybranche.

,,We willen blijven groeien en daarom moeten we voortdurend alert blijven op nieuwe trends. Dat is nodig om onze klanten blijvend het beste advies te geven. Ook de aankoop van en investering in een thuiswellness moet een goed gevoel geven,” besluit Marjolein Nijs.

___________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu