Home > Business > Ger Koopmans gastheer MaastrichtDiner 2020

Ger Koopmans gastheer MaastrichtDiner 2020

Onder het motto ‘Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes’, wordt op vrijdag 17 april in het Gouvernement in Maastricht de tweede editie van het MaastrichtDiner gehouden. Het gaat om een benefietdiner waarvan de opbrengst geheel ten goede komt het Aidsfonds. De bijzondere avond krijgt een infotainment-karakter, wat volgens de organisatie zoveel wil zeggen als dat er een culturele én een informatieve kant aan zit. De opbrengsten van de editie 2020 gaan naar het Hiv Genezings Fonds en het INUKA! Programma in Kenia, aldus de initiatiefnemers.

Het MaastrichtDiner vindt zijn inspiratie in het AmsterdamDiner, dat al meer dan dertig jaar met veel succes wordt gehouden in de hoofdstad. De Limburgse vastgoedondernemer Franklin Boon vond vorig jaar de tijd rijp voor een regionale variant en kreeg daarvoor bij de Provincie Limburg de handen op elkaar. Samen met een werkgroep werd een eerste, voorzichtige editie in het leven geroepen. Die vond plaats in Hotel Monastère in de Boschstraat in Maastricht.

Hoofdgast en spreker tijdens de eerste benefietavond was voormalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen. Zij vertelde het inspirerende verhaal over haar ervaringen met Aids en de wens om deze ziekte uit de wereld te bannen. Regisseur Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht droeg een monoloog voor uit hun bejubelde toneelstuk ‘Noem het maar liefde’. Ook gedeputeerde Ger Koopmans en voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes behoorden tot de prominente gasten, net als directeur Mark Vermeulen van het Aidsfonds.

Voor de tweede editie fungeert de Provincie Limburg als gastheer. Plaats van handeling is dit keer dan ook het Gouvernement aan de Maas. De opzet is ook dit keer weer zoveel mogelijk geld voor het goede doel binnen te halen en daarnaast tal van Limburgse donateurs aan het Aidsfonds te verbinden. ,,Het was een mooie en zinvolle avond met een afwisselend programma, lekker eten en ruimte voor goede gesprekken”, blikt gedeputeerde Ger Koopmans terug op de geslaagde avond vorig jaar. Hij gaat ervan uit de tweede editie nog beter wordt.

Het tweede MaastrichtDiner in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht op vrijdag 17 april 2020 vanaf 18.00 tot 22.30 uur. Het diner wordt dit jaar verzorgd door Erik Stevens Catering uit Eijsden. Kosten voor deelname bedragen 200 euro per couvert. Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op bit.ly/2T3cpWD

 

 

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu