Home > Business > Genomineerden Horeca Inspiratie Trofee 2022 bekend

Genomineerden Horeca Inspiratie Trofee 2022 bekend

Restaurant E11F (Panningen), Kasteel Limbricht (Limbricht), Boscafé ’t Hijgend Hert (Vijlen), Toko Bopp (Geleen) en De Heere van Meijel (Meijel) hebben zich geplaatst voor de eindronde van de Horeca Inspiratie Trofee 2022. De eindbeoordeling door een vakjury en de prijsuitreiking vinden plaats op maandag 10 oktober tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht.

De vijf bedrijven werden de afgelopen weken – middels een stemronde – door het grote publiek gekozen uit vijftien overgebleven kandidaten. Die waren op hun beurt door de leden van Les Amis GastrEUnomiques (LAG) – een netwerkclub bestaande uit ondernemers in de Limburgse en Euregionale gastvrijheidsbranche – geselecteerd uit 114 bedrijven die zich hadden aangemeld.

Inspiratiecheque

De Horeca Inspiratie Trofee (HIT) is een initiatief van Hospitality Synergy Group, het overkoepelende bedrijf van ondernemer Charles van Goch (Mise en Place), en BBB Maastricht. Beide partijen leggen focus en aandacht op de horecaprofessional, hetgeen onderschreven wordt door hun jarenlange samenwerking om de branche en de ondernemers werkzaam hierin te ondersteunen.

Dit jaar ligt de focus van BBB Maastricht niet alleen op de Nederlandse markt maar ook op de Belgische markt. BBB Maastricht verwelkomt dit jaar maar liefst meer dan 140 nieuwe exposanten waarvan het gedeelte Belgische exposanten ook exponentieel gestegen is. Deze editie presenteert een vernieuwde beursvloer vol inspirerende sprekers, een breed assortiment aan horecaproducten en -services en verrassende gerechten en dranken vanuit elk horeca segment

Ook deze jaarlijks uit te reiken prijs is in het leven geroepen om de horeca een nieuwe impuls te geven, en daarmee de sector aantrekkelijker te maken. De winnaar krijgt een inspiratiecheque ter waarde van 5000 euro en kan daarnaast rekenen op landelijke media-aandacht. Het initiatief wordt verder ondersteund door de Limburgse investeringsbank LIOF, advocatenkantoor Thuis & Partners, Rabobank, Euregio HabetsRoyen, Staffable, Koninklijke Horeca Nederland en BSB verzekeringen.

Wie de eerste HIT in ontvangst mag nemen, wordt op maandagochtend 10 oktober bepaald door een deskundige vakjury. De naam van de winnaar wordt aan het einde van de dag bekendgemaakt tijdens het inmiddels welbekende Limburgs Culinair Gala, georganiseerd door BBB Maastricht, in samenwerking met Chapeau Magazine en Vermaat Group.

Actueel jaarthema

De aanmelding voor de jaarlijks toe te kennen prijs staat open voor horecabedrijven uit zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg. Om in aanmerking te kunnen komen moet een bedrijf buitengewoon goed presteren binnen een actueel jaarthema. Dit jaar is het thema ‘binnenhalen, binden, boeien en behouden van medewerkers’.

De vijf genomineerden worden op 10 oktober beoordeeld in drie afzonderlijke jurykamers: ‘Ondernemerschap’ (voorzitter Charles van Goch), ‘Finance’ (voorzitter Richard van der Snoek’ en ‘Jaarthema’ (Wim Dupont). In de jury zitten verder onder anderen: theaterproducent en tv-persoonlijkheid Albert Verlinde, sterrenchef Hans van Wolde (Brut172), Jo Cortenraedt (Chapeau Magazine), Dirk Beljaarts (Koninklijke Horeca Nederland) en Jasmijn Mulkens (Dagblad De Limburger). Bob America (Staffable), Marjon Prummel (Misset Horeca), Joyce den Harder (Euregio HabetsRoyen), Dimitry Aertssen (Thuis & Partners), Dennis Schuurmans (BSB Verzekeringen), Anabel Rodrigo Rama (LIOF).

Limburgs Culinair Gala

BBB Maastricht organiseert, in samenwerking met Chapeau Magazine en Vermaat Group, voor de vierde keer het Limburgs Culinair Gala. Een feestelijke avond vol entertainment, waar ondernemend en gastronomisch Limburg samenkomt in een bijzondere ambiance. Onderdeel van de avond is een vijfgangendiner met wijnarrangement, dat wordt verzorgd door sterrenchefs; Hans van Wolde (Brut172), Guido Braeken (Julemont, Château Wittem), Robin van de Bunt (De Leuf) en Robert Levels (Château Neercanne). Behalve de Horeca Inspiratie Trofee worden die avond verschillende andere awards uitgereikt, waaronder die voor Beste Jong Talent Keuken, Beste Jong Talent Bediening.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu