Home > Business > Genieten van Maastricht

Genieten van Maastricht

Auteur: Jo Cortenraedt

Maastricht heeft er een nieuwe wijk bij, zo lijkt het wel. Weliswaar is het Dormio Resort naast de golfbaan pal tegen de Belgische grens een vakantiepark, maar dan zo gebouwd, dat het een echte, stijlvolle buurt van de stad lijkt, die al lang bestaat. De werkelijkheid is anders.

Bewust hebben de eigenaren van het Dormio Resort de huizen in Maastrichtse en Zuid-Limburgse stijl laten bouwen, met veel onderscheidende ontwerpen en afmetingen. Roel de Boer, een van de aandeelhouders in Dormio en CEO van de tak Dormio Holidays, heeft het over ‘vakantiepark 2.0’ en leidt ons trots over het hele domein waar het ene huis nog mooier is dan het andere en waar de oude bomen gelukkig zijn blijven staan, zodat de sfeer behoorlijk verschilt van de gemiddelde nieuwbouwwijk. Tot nu toe staan er 126 woningen in allerlei maten en architectuur, 79 appartementen en zo pas is ook het hotel in gebruik genomen met zestig kamers. Met bovenin het nu al vermaarde restaurant Rantrée, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Maastricht en het Belgische grensgebied.

Het park lijkt nu al af met een mooi plein waaraan de receptie, het hotel, een proeflokaal, een foodcourt, een bakkerij met streekwinkel en een fietsenverhuur liggen, plus een aantal kronkelige straten met huizen, omgeven door tuintjes en natuur. Ook is er nog een apart sportcomplex en een binnenzwembad. Maar het park is nog niet af, er volgen nog twee bouwfases. Eentje met 36 luxe villa’s en dan nog de afrondende fase met 23 appartementen en een nieuw wellnesscomplex. In totaal telt het complex dan driehonderd wooneenheden met 1800 bedden. Midden 2020 moet het helemaal af zijn.

FACADES
„We zitten helemaal op koers,” vertelt een tevreden Roel de Boer. „De verkoop van de huizen en appartementen is heel goed verlopen, mede doordat we in het hogere segment zitten. We doen geen concessies aan kwaliteit. We hebben nadrukkelijk de naam Maastricht uitgedragen als een kwaliteitsmerk en dat blijkt ook zo aan te slaan. Met de welstandscommissie hebben we bewust overlegd en eerlijk gezegd heeft hun inbreng geholpen om de kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de façades van de woningen, nog wat mooier en authentieker te maken.” De formule is dat de eigenaren van de huizen deze in principe voor kortere periodes (bijvoorbeeld een week of een weekend) verhuren. Dat gebeurt via Dormio Holidays, dat daarvoor onder meer gebruikt maakt van een groot aantal touroperators. Maar de eigenaren kunnen natuurlijk ook zelf meerdere malen in hun eigen woning of appartement vertoeven. „Laatst hadden we hier de delegatie van burgemeester en wethouders. Zij waren blij verrast en hadden niet verwacht wat hier allemaal in een paar jaar tijd gerealiseerd is,” zegt De Boer met een glimlach.

LUXE AFWERKING
Dormio beheert projecten in binnen- en buitenland en mikt op het hogere marktsegment. Dat is in Maastricht duidelijk te merken. Het park is allesbehalve eenheidsworst. Er staan maar liefst 28 verschillende woningtypen. Ook de maten verschillen behoorlijk en gaan tot twintig personen per woning. Ook bij de afwerking is niets aan het toeval overgelaten. Luxe keukens bijvoorbeeld, mooie vloeren, degelijke materialen. Een aantal woningen heeft zelfs een jaccuzi of sauna. Ruimte, dat is het motto dat Dormio hanteert en dat geldt ook voor het splinternieuwe hotel, dat eind november is opengegaan. Grote kamers van minimaal dertig vierkante meters en ook hier een luxe afwerking. Alle kamers hebben bovendien een balkon. Vandaar de hotelkwalificatie 4 sterren superieur, oftewel een 4 sterrenplus standaard.

RESTAURANT
Roel de Boer is bijzonder blij met de komst van restaurant Rantrée bovenin het hotel. „De uitbaters hebben bewezen dat zij de hoogste kwaliteit kunnen bieden, en dat past precies in ons concept.” En inderdaad, het restaurant op de bovenste etage van het hotel straalt luxe en warmte uit. Chef-kok Ralph Hermans en zijn vrouw Jennifer voeren een groot team aan dat niet alleen ’s middags en ’s avonds de gasten in de watten legt, maar ook een luxe ontbijt serveert. „Wij mikken zeker niet alleen op de mensen hier in het park,” vertelt Ralph Hermans. „Maar het is natuurlijk wel een interessant publiek dat wij graag zien komen. Daarnaast hebben wij veel vaste gasten uit zowel Nederlands-als Belgisch-Limburg.” De eerste weken was de aanloop al groot, want alleen al een restaurant met zo’n uitzicht is uniek in de regio. Daar komen dan nog de hoge kwaliteit van de keuken en de wijnen bij. Resort-manager Cees Santifort zoekt bewust de link naar stad en regio. „In het begin was een aantal Maastrichtse hotels nieuwsgierig naar onze komst, mede doordat ze niet wisten wat dit zou gaan betekenen voor hun exploitatie. We hebben leden van het bestuur van de Sahot uitgenodigd, en ze waren onder de indruk. En dat niet alleen, verreweg de meeste mensen die hier komen, vormen een nieuwe groep gasten voor Maastricht. Dat zijn niet de reguliere hotelgangers maar gaan juist voor een luxe resort. Dus brengen wij veel extra bezoekers naar de stad, want we hebben het hier toch over meer dan 300.000 overnachtingen per jaar.”

HUURFIETSEN
De bezoekers kijken op van een heuse bakkerij bij de receptie. Die verkoopt niet alleen allerlei broden maar ook streekproducten. „We hebben een eigen bakkerij, maar werken ook samen met lokale leveranciers, waarbij we de nadruk leggen op originele Limburgse kwaliteit. Mede daarom zijn we ook lid geworden van La Saison Culinaire.” Santifort en zijn team zorgen ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt, inclusief hotelservice in de huizen. Dus zelf je bed opmaken en bedelen voor een handdoek hoeft niet. Hoe aangenaam het ook toeven is op het resort, dat neemt niet weg dat Dormio de gasten zoveel mogelijk stimuleert om de stad en de regio te verkennen. „We hebben hier al meer dan dertig nationaliteiten gehad,” zegt Roel de Boer. „Wij sturen iedereen de stad en het Heuvelland in. Daarom hebben we hier ook fietsenverhuur bijvoorbeeld. We willen doelbewust een onderdeel zijn van Maastricht en gezien het volume dat wij hebben, kunnen we een stevige bijdrage leveren aan de kwaliteit van de stad. Het gemeentebestuur is inmiddels blij met ons en wij met de stad.” 

Fotografie RICHARD STARK EN ANNE JANNES

__________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu