Home > Business > Gehlen Zonwering gaat naar buiten!

Gehlen Zonwering gaat naar buiten!

In 2019 werd de vernieuwing en verjonging van het Sittardse bedrijf Gehlen Zonwering bezegeld met de overname door de tweede generatie van het familiebedrijf. In 2020 volgde de uitbreiding in Belgisch-Limburg, dit jaar brengt een nieuwe huisstijl én uitbreiding van het bestaande concept. Daarmee is Gehlen Zonwering klaar voor de toekomst.

Toen Ger Gehlen in 1981 startte met Gehlen Zonwering had hij niet gedacht dat zijn bedrijf gespecialiseerd in zonwering, overkappingen, garagedeuren en bedrijfsdeuren zou uitgroeien tot een van de grootste Limburgse spelers binnen de branche. Maar dat gebeurde toch: Gehlen Zonwering heeft inmiddels meer dan 35 medewerkers en is verantwoordelijk voor een groot deel van de zonweringen in de provincie. Klanten bestaan anno 2022 met name uit grote zakelijke partijen, waaronder zorginstellingen, woningcorporaties en scholen, al weet inmiddels ook de particuliere klant – in de meeste gevallen via de tuinarchitect – Gehlen Zonwering te vinden. „We verkopen immers niet alleen zonweringen, maar ook chique buitenproducten zoals lamellendaken. Dat weten veel mensen alleen nog niet”, zegt Gaston Gehlen, sinds 2019 directeur van het familiebedrijf. „We staan vooral bekend als verkoper van zonweringen, horretjes en garagedeuren, en daar gaan we vanaf deze zomer verandering in brengen.”

Gehlen Outdoor

Dat doet Gehlen in eerste instantie met de introductie van een nieuwe tak binnen het familiebedrijf, namelijk Gehlen Outdoor. Een uithangbord voor particuliere klanten, al is de zakelijke klant natuurlijk ook welkom. „Het idee is eigenlijk simpel: naast het bedrijvenpand van Gehlen Zonwering beschikken we over een grote lap grond, direct langs de provinciale weg en dus super zichtbaar voor voorbijgangers. Dit stuk grond wordt omgetoverd tot een grote high end showtuin voor luxe overkappingen. Hier kunnen wij aan de buitenwereld laten zien dat we meer zijn dan een leverancier voor zonwering en garagedeuren en zijn de klanten welkom om zich te laten inspireren.”

Samenwerken

Met Gehlen Outdoor wil Gehlen in eerste instantie een podium creëren voor zijn eigen core business, de overkappingen, al realiseert hij zich ook dat het bijna zonde zou zijn om op deze plek alleen reclame voor zijn eigen winkel te maken. Des te meer omdat de klant van tegenwoordig steeds vaker op zoek is naar totaalconcepten. Daarom wordt er momenteel druk gewerkt aan samenwerking met, liefst lokale, verkopers van andere benodigdheden voor in de tuin. „Dat zou dan volgens een soort shop-in-shop-principe gaan. Ik ga zelf geen buitenkeukens, jacuzzi’s of meubels verkopen, maar het zou wel heel gaaf zijn als de specialist in die branche zijn producten hier kan tentoonstellen en verkopen. Zo willen we uiteindelijk een totaalpartner in buitenleven worden. Inmiddels is de samenwerking met de lokale leverancier van buitenkeukens al een feit!”

Verjonging

Om de verjonging binnen het familiebedrijf te beklinken, gaat deze zomer de huisstijl van Gehlen Zonwering, die al veertig jaar met trots uitgedragen wordt, op de schop. „We hebben een nieuwe, jonge directie en al een tijdje een relatief jong team. Nu is het tijd om dat aan de buitenwereld, aan potentiële klanten en personeel te tonen. We willen laten zien dat we klaar zijn voor de toekomst”, zegt Gaston Gehlen. Om dat te bereiken wordt de bestaande look and feel ingewisseld voor een hip, strak nieuw design. Oranje blijft de hoofdkleur, maar wordt vanaf nu gecombineerd met een donkere kleur groen. Voor het nieuwe Gehlen Outdoor wordt er gekozen voor vrijwel dezelfde huisstijl, maar dan in diapositief. „Met deze branding kunnen we de komende veertig jaar vooruit!”

Fischerpad 101, Sittard (NL) – gehlen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.