Home > Business > Geerlingshospice Valkenburg

Geerlingshospice Valkenburg

Bij zorgorganisatie Sevagram staat alles in het teken van mensgerichte zorg. Alle 19 zorglocaties werken in dat kader met de zorgvisie Planetree.

Om optimale zorg te kunnen bieden aan mensen in hun laatste levensfase heeft Sevagram de beschikking over drie hospices. Haar gasten kunnen er in een vertrouwde en rustgevende omgeving volledig zichzelf zijn, en zo veel mogelijk tijd doorbrengen in het bijzijn van hun naasten. ”Onze medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat ze liefdevol worden opgevangen en 24 uur per dag alle zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Uiteraard worden de psychische en sociale aspecten die bij deze bijzondere vorm van zorgverlening komen kijken niet uit het oog verloren”, zegt Frank Otten, directeur zorgcentra Heuvelland.

Twee van de drie hospices (het Geerlingshospice in Valkenburg en Hospice Martinus in Mechelen) mogen – als enige ter wereld – het zogeheten Planetree-label voeren, een internationaal certificaat. ”Het is een belangrijke erkenning voor het goede werk dat geëngageerde Sevagrammers (medewerkers en vrijwilligers) dagelijks verrichten”, aldus Otten.

Alle gasten verblijven op een sfeervolle eenpersoonskamer inclusief sanitaire voorzieningen, met optimaal comfort en alle denkbare privacy. ”Daarnaast hebben alle hospices een gezellige huiskamer, een huiselijke keuken, een stilteruimte en een mooie sfeervolle tuin met een of meerdere terrassen. Bij alle drie de hospices is voldoende parkeergelegenheid. Voor familieleden zijn logeerkamers aanwezig.”

In februari is fase 1 van de nieuwbouw van het Geerlingshospice in Valkenburg klaar. De officiële opening hiervan vindt plaats op 3 februari. Het nieuwe gebouw ligt in een parkachtige omgeving en beschikt over zeven ruime gastenkamers, een grote woonkamer, een eigentijdse keuken en een mooie tuin. Na de voltooiing van fase 2, in de loop van komend voorjaar, heeft het Geerlingshospice in totaal tien ruime gastenkamers, met onder meer TV, gratis wifi en een vaste telefoonaansluiting.

Oosterbeemd 24a, Valkenburg aan de Geul
0900 777 4 777
www.geerlingshospice.nl 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.