Home > Business > Gaston Gehlen van Gehlen Zonwering over de coronacrisis

Gaston Gehlen van Gehlen Zonwering over de coronacrisis

Het coronavirus heeft ons in zijn macht en de wereld staat even stil. Het is geen gemakkelijke tijd. Chapeau Magazine spreekt nu en de komende weken met ondernemers en andere relaties over de manier waarop zij met de corona-crisis omgaan. Over hoe ze het aanpakken en hoe ze – ondanks alle onzekerheid – positief blijven. Vandaag Gaston Gehlen, directeur van Gehlen Zonwering in Sittard.

Toen deze week tijdens de persconferentie van Mark Rutte werd verteld dat alle evenementen tot 1 september niet mochten doorgaan, had hij slechte zin, vertelt Gaston Gehlen. Hij is sinds december 2019 directeur van Gehlen Zonwering, maar zit niet graag stil: naast zijn fulltime functie in het familiebedrijf, organiseert hij met grote regelmaat feestjes en festivals. Deze zomer zouden dat er in totaal vijftien zijn, waarvan de eerste editie van Zuiderliefde bij uitstek de grootste zou worden.

Na een doorwaakte nacht belde Gaston daags na de persconferentie van de minister-president een van zijn concullega’s uit de evenementenbranche. ,,Ondernemen zit ons in het bloed en in tegenstelling tot mijzelf heeft Rik van der Laak, met een bedrijf in de productie van stages en sets, geen tweede bron van inkomsten om deze periode te overbruggen.’’ Na een intensieve brainstormsessie, waarin diverse ideeën geopperd werden, kwam er een daarvan als winnaar uit de bus.

 

,,De formule van de ‘aardbeienstraat’ is in Noord-Limburg en Brabant een gigantisch succes, maar in het zuiden van Limburg hebben velen nog nooit van een dergelijke straat gehoord.’’ En daar zagen Gaston en zijn compagnon een mogelijkheid. Binnen een dag gaven ze vorm aan de Aardbei Avenue Sittard: een drive-through restaurant in Sittard dat volledig draait om, je raadt het al, aardbeien.

Met Gaston in de rol van specialist op het gebied van promotie en marketing, en zijn partner Rick als verantwoordelijke voor de productie van de ‘avenue’, zochten de twee nog een derde partner voor de organisatie van het laatste gedeelte van hun formule, namelijk het eten en drinken. Deze partner vonden ze in Hauke von Höfen, tot voorkort medewerker van de Mise en Place groep.

Vanaf 1 mei 2020 zijn gasten op de Aardbei Avenue Sittard welkom voor tal van zoete traktaties. Denk aan aardbeien-spiesjes met chocolade, wafels met aardbeien en milkshakes. Gaston, Rik en Hauke zullen alle drie iedere openingsdag aanwezig zijn om de zaken facilitair te organiseren. Uiteraard worden daarbij de richtlijnen vanuit het RIVM in acht genomen en wordt er te allen tijden 1,5 meter afstand bewaard.

Met voorbeelden als Uden en Roermond, waar tientallen auto’s in de rij staan voor aardbeien snacks, verwacht Gaston dat Aardbei Avenue Sittard een groot succes wordt. Op deze manier verwachten ze het festivalseizoen dan ook te kunnen overbruggen.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.