Home > Business > Gaston Gehlen: jong en gedreven

Gaston Gehlen: jong en gedreven

Gaston Gehlen komt uit een ondernemersfamilie, is een tikje druk en heeft de drive om te blijven groeien. Die combinatie maakt hem een gedreven ondernemer met twee bedrijven: GEHLEN ZONWERING en de organisatie van diverse dansevenementen zoals Rewind. En er is ook nog tijd voor sport, plezier én genieten.

Op 1 januari 2012 verruilde Gaston Gehlen de Spaanse stad Barcelona, waar hij studeerde en feesten en evenementen organiseerde, voor een plekje in het familiebedrijf. Reden voor zijn onvoorziene verhuizing en carrièreswitch was de zwangerschap van zijn zus, die hulp nodig had in het bedrijf. Tijd om lang na te denken over zijn beslissing had hij niet, en hoewel het nooit echt zijn droom was om in de zonwering te gaan, voelde het al snel goed. „Het zijn toch de keuzes die je níet maakt en de dingen die je níet doet, waar je uiteindelijk spijt van krijgt. Je wil niet over een paar jaar denken: had ik maar…”

Na bijna zeven jaar naast zijn zus en zijn vader te hebben gewerkt, mag Gaston zich sinds december 2019, samen met zijn zus, eigenaar van het familiebedrijf noemen. Mensen om hem heen denken vaak dat zijn bedje gespreid was. „Maar in een familiebedrijf stappen en het vervolgens overnemen is niet gemakkelijk. Je komt als ‘zoontje van’ binnen. Mensen denken: wat komt hij doen? Je moet jezelf vervolgens gigantisch bewijzen’’, vertelt Gaston. Zelf heeft hij dat bereikt door hard te werken en intern zijn agenda te openbaren, zodat iedereen kan zien waar hij mee bezig is. „Daarbij is het belangrijk dat je beseft dat je 35 man personeel hebt, dus verantwoordelijk bent voor 35 gezinnen of huishoudens, en dat je dat ook uitstraalt.’’

Wijze lessen

De afgelopen jaren heeft Gaston veel van zijn vader geleerd; dingen die hij meeneemt in zijn rol als algemeen directeur en eigenaar. Zo leerde zijn vader hem dat niets vanzelf komt: je moet er zelf hard voor werken. Daarbij valt er thuis of op kantoor niets te verdienen, daarvoor moet je echt de straat op. „Ik ben dan ook meer bij klanten dan op mijn eigen kantoor.’’ Maar er zijn ook dingen die Gaston bewust anders doet. „In het begin wil je een kopie van je vader zijn. Hij heeft het trucje immers al een keer gedaan en dat deed hij goed, anders stonden we hier nu niet.” Toch heeft Gaston voor zijn eigen stijl gekozen, omdat hij een ander persoon is. „Mijn stijl zal iets losser zijn, wat niet wil zeggen dat ik er niet bovenop zit. Ik blijf mezelf, dat werkt het beste. Je kunt jezelf op de lange termijn immers niet anders voordoen dan je werkelijk bent.’’

Toekomst

Het is vooral het eindresultaat dat telt. „Dat is immers het moment waarop al het harde werken tastbaar wordt.”Zijn agenda is extra druk doordat hij ook tijd moet steken in zijn evenementenbedrijf. Overdag is hij op de zaak, ’s avonds en in het weekend organiseert hij diverse dansfeesten, zoals o.a. het concept Rewind. Door corona is het voorlopig rustig, al hoopt hij dat na de zomer ook die bedrijfstak weer aantrekt.

Fischerpad 101, Sittard (NL) – gehlen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.