Home > Business > Freek Laeven stapt over naar Hansen Dranken

Freek Laeven stapt over naar Hansen Dranken

Freek Laeven, regiodirecteur van Heineken in Limburg en tevens commercieel directeur van de Brand Bierbrouwerij in Wijlre, maakt een opvallende overstap. Hij treedt per 1 september in dienst bij Hansen Dranken in Linne, een familiebedrijf dat sinds 1947 bestaat.


Freek Laeven commercieel directeur (rechts) en Michel Bormans, hoofdbrouwmeester en productie-manager Brand Bierbrouwerij. 

De 46-jarige Laeven werkte zeven jaar lang als directeur bij de grootste en bekendste bierbrouwer van Nederland. Bij zijn nieuwe werkgever gaat hij als algemeen directeur nauw samenwerken met de drie familieleden die het bedrijf op dit moment runnen, de broers Jos, Wim en Ger Hansen. Zij namen halverwege de jaren tachtig het bedrijf over van hun ouders.

Dat Laeven behalve algemeen directeur zelf ook medeaandeelhouder wordt, zoals gemeld door de zakensite WijLimburg, is pertinent onjuist, aldus een woordvoerder van het bedrijf. ,,Een aandelenoverdracht is niet aan de orde. Hansen Dranken is al meer dan zeventig jaar een familiebedrijf. Het is de bedoeling dat dit ook in de toekomst zo blijft.”

Dat het Midden-Limburgse bedrijf zou kampen met een gebrek aan een geschikte opvolger binnen de familie, zoals gesteld, klopt eveneens niet, aldus de woordvoerder. ,,Het enige wat aan de orde is dat geen van de kinderen op dit moment de ambitie heeft om de rol van commercieel directeur op zich te nemen. Vandaar dat het bedrijf gekozen heeft voor iemand die, in de figuurlijke zin van het woord, zwaar genoeg is om die taak te vervullen. Freek Laeven is bovendien iemand die goed thuis is in de zowel de drankenwereld als de zakelijke wereld. Hoewel het op dit moment dus nog niet speelt, is het niet uitgesloten dat de kinderen in een later stadium alsnog een directiefunctie krijgen.”


Freek Laeven commercieel directeur (rechts) en Michel Bormans hoofdbrouwmeester en productie-manager Brand Bierbrouwerij. 

Bij de Midden-Limburgse drankenhandel – een van de grootste van Nederland – werken zo’n 120 mensen. Als groothandel in dranken levert Hanssen Dranken drank aan meer dan 2000 horecabedrijven, slijterijen, supermarkten en collega-groothandels. Daarnaast is het bedrijf betrokken bij toonaangevende evenementen.

Tegenover Chapeau liet Laeven vorig jaar nog weten trots te zijn op Brand en de nauwe verwevenheid van dit merk met het Limburgse land. ,,Brand is een op en top Limburgs product. Vaak worden we afgeschilderd als ‘onderdeel van’, maar dat is niet terecht. Wij hebben een verleden, een traditie. Die moet je kunnen lezen.”

Freek Laeven, geboren Limburger, studeerde financieel management aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Voor zijn komst naar Heineken zeven jaar geleden werkte hij onder meer bij ABN AMRO.

_______________

Chapeau Nieuwsbrief

Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu