Home > Business > Freek Joosten van Ria Joosten Catering, de nieuwe host van Bassinario

Freek Joosten van Ria Joosten Catering, de nieuwe host van Bassinario

Het Maastrichtse netwerkevenement Bassinario verhuist dit voorjaar, na 19 edities, van het Bassin naar de Maaszijde van Bonnefanten. Een nieuwe locatie met meer ruimte en minstens net zo’n bijzondere entourage (lees: uitzicht), maar ook met nieuwe smaken op het menu. Konden gasten tot 2022 proeven bij diverse horecaondernemers, vanaf dit jaar komen alle gerechten uit dezelfde keuken, namelijk die van Ria Joosten Catering en Evenementen. Wij spreken sales- en eventmanager en ‘zoon van’- Freek Joosten. 

Na 19 geslaagde edities besloot de Ronde Tafel 179, organisator van Bassinario, dat het tijd was voor vernieuwing van het concept. Op een nieuwe locatie moest (meer) ruimte zijn om op de komende edities grootser uit te pakken. Als mooie bijkomstigheid vonden ze bij Bonnefanten een partner die gespecialiseerd is in evenementencatering, en dat was precies waar de organisatie naar op zoek was. 

Ook aan de andere kant van de Maas klinken minstens net zulke positieve geluiden. Qua omvang is Bassinario niets nieuws voor Joosten en zijn team. Wat het wel bijzonder maakt is dat dit evenement, behalve in het teken van netwerken, vooral in het teken van lokale goede doelen staat. En dat is nieuw voor het bedrijf. „Daarnaast is Bassinario de uitgelezen kans om onze verbinding met Maastricht te versterken’’. In 2018 nam Ria Joosten Catering en Evenementen de exploitatie van lunchcafé en evenementenlocatie Ipanema aan de Maas in het kunstmuseum in Maastricht over. „Een stukje uit onze ‘comfortzone’: in het midden en noorden van Limburg kende iedereen ons wel, in het zuiden nog niet zo zeer. De afgelopen vijf jaar hebben we ons plekje hier goed gevonden, met Bassinario kunnen we dat plekje – zeker met oog op de zakelijke markt – nog wat versterken.’’

Om er zeker van te zijn met de 20e editie van Bassinario een blijvende indruk achter te laten, haalt het team van Joosten op 15 juni 2023 alles uit de kast. „We hebben een mooi uitgebalanceerd menu samengesteld met traditionele en vegetarische gerechten. Zo serveren we oesters tot rode bieten tartaar, maar ook ‘gewoon’ een satéetje. Die laatste wordt, voor de smaak en de beleving, à la minute afgemaakt op de smoker. Zo hopen we bij te dragen aan een prachtige editie en dito bijdragen aan de diverse lokale goede doelen.’’ 

Wil jij er op 15 juni bij zijn? Bestel jouw ticket via – bassinario.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.