Home > Business > Formani slaat handen ineen met topdesigner David Rockwell

Formani slaat handen ineen met topdesigner David Rockwell

Het Limburgse familiebedrijf Formani, bekend om zijn hoogstaande architectural hardware, is een exclusieve samenwerking aangegaan met de wereldberoemde Amerikaanse architect en ontwerper David Rockwell. Dat heeft het in Beek gevestigde bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Formani startte in 1989 als Limburgs familiebedrijf en is in de loop der jaren uitgegroeid tot wereldwijd luxemerk als het gaat om architectural hardware, waaronder deur-, raam- en meubelbeslag. Met de speciale ‘Eclipse Collectie’, ontwikkeld in samenwerking met de Rockwell Group, het bedrijf van David Rockwell wil het Limburgse designmerk zijn bekendheid op de Noord-Amerikaanse markt verder vergroten.

,,Een partnerschap met één van meest prominente ontwerpstudio’s in dat land, Rockwell Group, is een geweldige kans om groei en bekendheid op de Amerikaanse markt te realiseren”, zegt Pim Aarts, eigenaar en directeur van Formani. ,,Maar het is ook een droom die werkelijkheid wordt.”

De Eclipse Collectie – bestaande uit een deurkruk die beschikbaar is in vier verschillende varianten – wordt komend weekend onthuld tijdens de International Contemporary Furniture Fair (ICFF) in New York.

De eerste belangrijke waardering is inmiddels binnen. Dankzij het innovatieve, maar verfrissend tijdloze ontwerp is de deurkruk uit deze collectie reeds bekroond met een RedDot Design Award 2021 in de categorie ‘beste productontwerp’.

Het is overigens niet de eerste keer dat Formani de handen ineenslaat met een topdesigner. In 2009 lanceerde het bedrijf namelijk de collectie ONE, in samenwerking met meubel- en interieurontwerper Piet Boon. Een collectie die inmiddels een waar designicoon mag worden genoemd.

Europalaan 12, Maastricht Airport (NL) – formani.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.