Home > Branded content > Femly: beeldbellen voor ouderen ook zonder technisch inzicht

Femly: beeldbellen voor ouderen ook zonder technisch inzicht

Een praatje in deze tijd is extra belangrijk. Veel mensen, met name ouderen, zouden het leuk vinden om bijvoorbeeld met hun kinderen of kleinkinderen te beeldbellen, maar vaak lukt dat niet, omdat ze niet of nauwelijks overweg kunnen met Ipads, PC’s en mobiele telefoons. De Heerlense startup Femly heeft een  slimme oplossing bedacht om ook in deze moeilijke tijd, waarin fysiek bezoek veelal niet mogelijk is, ouderen weer in contact te laten komen met hun naasten: beeldbellen via een televisie, maar dan wel zonder dat ze er iets ingewikkelds voor hoeven doen.

 

Het gaat om een innovatie die nog volop in ontwikkeling was, maar die door de coronacrisis versneld wordt uitgerold. ,,Femly is een perfect middel om bijvoorbeeld contact tussen opa’s en oma’s en hun kinderen en kleinkinderen in stand te houden, nu vanwege besmettingsgevaar fysiek bezoek tijdelijk niet mogelijk is”, vertelt Anja de Kleijn van Femly. ,,We hadden ons product gefaseerd op de markt willen brengen en daar alle tijd voor willen nemen, maar we zagen opeens een grote vraag ontstaan. Wij merken dat er ook vanuit bijvoorbeeld zorginstellingen veel belangstelling voor bestaat.”

Femly bestaat uit een televisie, de Femly en een app voor de familie, vrienden, buren en/of mantelzorgers. Dankzij de app kunnen zij gemakkelijk inloggen en contact krijgen met hun dierbare via de televisie. Behalve voor beeldbellen kan Femly ook gebruikt worden om ouderen te helpen herinneren aan afspraken, aan het feit dat het tijd is voor hun medicatie, maar ook om structuur aan te brengen in het dagelijks leven of om foto’s en video’s te delen. Anja de Klein: ,,Daarnaast is contact leggen en onderhouden via Femly vooral ook leuk en gezellig. Uit onze testen is gebleken dat vooral kleinkinderen er plezier in hebben om op deze manier even met oma of opa te kunnen praten. Andersom geldt dit ook: ouderen geven aan dat ze dankzij Femly meer dan ooit contact hebben met hun kinderen en kleinkinderen en dat ervaren ze als erg prettig. Even beeldbellen of een foto of een selfie sturen in immers zo gedaan.”

,,Onze startup is ontstaan door de passie om families in contact te brengen met hun zieke en kwetsbare dierbaren”, aldus Femly-eigenaresse Françoise de Goeijen. ,,We willen de hele familie bij elkaar brengen. Vanuit dit gemeenschaps- en familiegevoel is ook onze naam ontstaan. We hebben zelf ervaring met de zorg voor een dierbare. Uit onze persoonlijke verhalen is Femly gegroeid naar de huidige service. Het systeem biedt een oplossing voor een van de grote problemen van deze tijd, doordat het eenzaamheid kan helpen voorkomen.”

Ook huisartsen met een scherm en een Femly kunnen beeldbellen met patiënten. Voor de patiënt staat het gebruiksgemak voorop. De arts kan via de app een consult op afstand doen. ,,Eenvoudig, effectief, veilig en op dit moment belangrijk: het kan op afstand”, aldus De Goeijen.

Wie meer wil weten over Femly, toepassingsmogelijkheden en abonnementsvormen kan contact opnemen via 085-0657249 of via e-mail. Kijk voor meer informatie op www.femly.nl.

Smedestraat 2, Heerlen (NL) – info@femly.nl.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu