Home > Business > Feestelijke start nieuwbouw hoofdkantoor DSM in Maastricht

Feestelijke start nieuwbouw hoofdkantoor DSM in Maastricht

Dat aannemer BAM haast heeft met de nieuwbouw van het hoofdkantoor van DSM in Maastricht, bleek tijdens de feestelijke start hiervan. De bouwvakkers waren tijdens de ceremonie van de eerste steenlegging al druk in de weer en wilden geen minuut verliezen. Dus werd er op de achtergrond flink geklopt en gehamerd, tussen de speeches door.

De oude Euroscoop ligt al helemaal tegen de vlakte, de voormalige ‘ambachtschool’ is teruggebracht tot de buitenmuren, die overeind blijven om het geheel een deels historisch karakter te geven.

In combinatie met nieuwbouw, waarin heel veel glas wordt verwerkt, is de uitkomst dan een combinatie van modern en klassiek. In ieder geval moet het een heel duurzaam gebouw worden met veel ruimte voor groen. In het voorjaar van 2024 moet het kantoor volledig in gebruik zijn. In het voortraject hebben de projectontwikkelaars 3W Real Estate en EDGE in recordtempo de nodige bestuurlijke hobbels en procedures genomen, zodat nu met man en macht gebouwd kan worden.

Co-CEO Dimitri de Vreeze legde samen met burgemeester Annemarie Penn de eerste steen. „DSM is een internationaal bedrijf dat zich voortdurend transformeert. Tegenwoordig zitten we in de voeding, meer bepaald in producten zoals ‘corn flakes’ en vitaminen, waarvan ik hoop dat u ze dagelijks gebruikt. In ieder geval ben ik blij dat we mogen neerstrijken in deze heerlijke stad.”

Het bijna voltallige college van wethouders van Maastricht was er voor uitgerukt, om deze multinational te verwelkomen. De hoop werd uitgesproken dat het bedrijf voor een heel lange periode in de Limburgse hoofdstad zal blijven. DSM heeft Limburgse en Nederlandse roots, maar is inmiddels Zwitsers en heeft een tweede hoofdkantoor in Zwitserland.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu