Home > Business > Feestelijk afscheid op Kasteel Wijlre

Feestelijk afscheid op Kasteel Wijlre

Na zeven jaar heeft Brigitte Bloksma als directeur afscheid genomen van de ‘buitenplaats Kasteel Wijlre’. In die periode heeft ze het landgoed met tentoonstellingen en andere culturele activiteiten meer bekend gemaakt bij het kunstminnend publiek. In het paviljoen Hedge House en in het Koetshuis zijn in die jaren opvallende exposities gehouden met werk van talentvolle kunstenaars uit binnen- en buiteland.

Vorig jaar zomer kwam er letterlijk de klad in toen het laag gelegen Hedge House grotendeels onder water liep bij de overstroming van het riviertje de Geul. Dankzij kordaat optreden van met name het Elisabeth Strouven Fonds, dat eigenaar is van het landgoed, is de restauratie snel opgepakt. „Wij denken dat het gebouw binnenkort helemaal hersteld zal zijn en dat dit in september weer kan worden opengesteld”, vertelde bestuurder Guido van den Broek. Ook de overspoelde kasteeltuin is inmiddels weer in oude luister hersteld.

Bij haar afscheid kreeg Brigitte Bloksma onder meer complimenten van burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens en van Kasper Donners, voorzitter van de Raad van Toezicht van dit kunstencentrum.

Bloksma is inmiddels begonnen als directeur van museum Beelden aan Zee in Den Haag. Zij wordt in Wijlre opgevolgd door Xander Karskens die in Noord-Holland veel museale ervaring heeft opgedaan.

Bij het afscheid was onder meer Marlies Eyck aanwezig. Zij woont op Kasteel Wijlre en was samen met haar vorig jaar overleden echtgenoot Jo Eyck de initiatiefnemer om dit monumentale landgoed om te vormen tot een centrum van kunst en cultuur.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.