Home > Business > Feest van de Ondernemer voltreffer

Feest van de Ondernemer voltreffer

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

De Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO), een van de belangrijkste ondernemersverenigingen van Vlaanderen, nam twee jaar geleden het initiatief tot de ‘Dag van de Ondernemer’. Sindsdien houdt men elk jaar op de derde vrijdag van november een dag om ondernemers te bedanken voor hun toewijding en doorzettingsvermogen.

De gekozen dag en maand hebben een speciale reden. In de derde week van november vindt namelijk ook de Global Entrepreneurship Week plaats, een initiatief om het ondernemerschap onder aandacht te brengen en over de hele wereld te promoten. Om deze reden hebben politici in Belgisch-Limburg ‘stage’ gelopen in bedrijven in de provincie. De dag werd ’s avonds afgesloten met het Feest van de Ondernemer in HANGAR58 in Bokrijk. In dat ‘vol huis’ werd het netwerken gemakkelijker gemaakt door een nieuw systeem genaamd Conversation: zo’n 200 verzoeken werden via een app met elkaar gematcht, waarna vragers en aanbieders bij elkaar aan tafel konden plaatsnemen.

Guido Huyers uit Hamont-Achel (Stradkin Guitars) is tijdens het Feest van de Ondernemer uitgeroepen tot Starter van het Jaar. Bij de starters werd er dit jaar een kleine stijging opgemerkt, ondanks dat 5,5% bedrijven failliet gingen. Het aantal starters ligt nog steeds zeven keer zo hoog als het aantal faillissementen. Een goed teken dus.

Limburg telt in totaal 57.500 zelfstandige ondernemers, waarvan 20.000 vrouwen! De meeste bedrijven behoren tot de secoteren handel, horeca en landbouw. 

 

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.