Home > Business > Faillissement voor horeca uitzendbureau Mise en Place

Faillissement voor horeca uitzendbureau Mise en Place

Dat de corona-crisis er meer en meer economisch inhakt, blijkt uit de faillissementen van de laatste dagen. Vaak goede en bekende bedrijven die echter ongekend hard getroffen worden, zoals nu het horeca-uitzendbureau Mise en Place.  Voor de Nederlandse tak is nu het faillissement aangevraagd. Mise en Place was toonaangevend in Nederland in deze sector.

Het bedrijf met hoofdvestiging in Maastricht levert personeel aan bekende hotels en restaurants zoals Hilton, NH Hotels, de Oostwegelgroep en tal van andere bedrijven. Maar ook op evenementen, sportwedstrijden en festivals is het personeel van Mise en Place altijd ruim aanwezig, zoals bij TEFAF Maastricht, RAI Amsterdam, en de Johan Cruijff ArenA.

Het faillissement in Nederland raakt een 160-tal vaste medewerkers en ruim 3.500 flexwerkers.

“Mise en Place is zwaar getroffen door de huidige crisis ten gevolge van COVID-19”, zegt Managing Director Hubert Ummels. “Onze medewerkers worden vooral ingezet als er grote groepen mensen bij elkaar komen. Als gevolg van de huidige maatregelen hebben wij onze omzet in zijn geheel zien wegvallen. We hebben keihard gewerkt en naar mogelijkheden gezocht, waaronder het inzetten van medewerkers in distributiecentra en bij online supermarkten. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dit was niet afdoende om onze zware overheadkosten te dragen, en de overheidsmaatregelen zijn niet toereikend om deze periode met nauwelijks omzet te kunnen overbruggen. Gisteren hebben we de salarissen van onze studenten betaald. Vandaag valt met pijn in ons hart het doek.”

De Mise en Place-groep is ook actief in België, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, met in totaal ruim 9.500 (flex)medewerkers en diverse ondernemingen zoals Staffable Payroll, Servicecenter 4Hospitality en Q-staff. Deze onderdelen vallen niet onder het aangevraagde faillissement.

Oprichter Charly van Goch, die het bedrijf in 1994 begon als toenmalig student van de Hotelschool Maastricht, doet er alles aan om zoveel mogelijk onderdelen van het totale bedrijf te redden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu