Home > Business > Europese prijs voor De Limburger

Europese prijs voor De Limburger

Auteur: Jo Cortenraedt

Dagblad De Limburger is door een internationale jury uitverkozen tot de best vormgegeven regionale krant van Europa. De Limburgse krant, onderdeel van Mediahuis, mag zich een jaar lang ‘European Newspaper of The Year’ noemen.

“De Limburger heeft een voorpagina met een modern en beeldgedreven design. Door binnen dit design vaak met layout-varianten te werken, weet ze eentonigheid te voorkomen”, zo schrijft de jury in haar rapport. “In de verschillende katernen van haar krant, zoals Regio, Scala, Sport en Horizon, continueert De Limburger haar designstijl.” Ook het format van weekenduitgave L-magazine, dat in lezersonderzoeken hoge waarderingscijfers scoort, wordt door de jury geprezen. “In dit magazine laat de redactie creativiteit in onderwerpkeuze en layout zien”.

Roy op het Veld en Bjorn Oostra, de beide hoofdredacteuren van De Limburger, zijn opgetogen en trots. “De grootste regionale krant van Nederland is nu ook Europa’s allermooiste. Een bekroning van het werk van heel veel bevlogen collega’s, die elke dag hun stinkende best doen om voor onze lezers de allerbeste krant te maken”, aldus Roy op het Veld. 

Bjorn Oostra ziet de titel ‘European Newspaper of The Year’ bovendien als een belangrijke stimulans. “Onze ambitie is om onze leidende positie op de Limburgse mediamarkt verder uit te bouwen. Deze prijs bewijst dat we op de goede weg zijn. De Limburger is een relevant en up-to-date nieuwsmerk, met prachtige producten in print, op online en mobiel.”

Aan de uitverkiezing European Newspaper of The Year deden 185 kranten mee uit 27 landen, verdeeld over vier categorieën. De Limburger is als winnaar uit de bus gekomen in de categorie regionale dagbladen.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu