Home > Business > Euregionale ontwikkelingsfondsen samen op Limburg Leads

Euregionale ontwikkelingsfondsen samen op Limburg Leads

De Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF en haar Euregionale zusterorganisaties LRM (Belgisch Limburg) en NRW.BANK (Noordrijn-Westfalen) zijn op de komende editie van het zakelijke event Limburg Leads aanwezig met een gezamenlijke stand. In deze zogeheten Start-Up Arena krijgen start-ups uit België, Duitsland en Nederland de kans om hun idee te pitchen aan een internationaal publiek van potentiële investeerders en andere zakelijke partners. De tweede editie van het succesvolle Limburg Leads vindt op 13 en 14 mei plaats in MECC Maastricht.

In 2019 tekenden LRMLIOF en NRW.BANK een overeenkomst over het uitbreiden van hun samenwerking inzake grensoverschrijdende activiteiten om zo ondernemingen in de Euregio nog beter te faciliteren en ondersteunen. Deze grensoverschrijdende samenwerking richt zich met name op innovatie en ontwikkeling, promotionele en financiële oplossingen. LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Belgisch Limburg ontgint en stimuleert. NRW.BANK is de promotiebank voor de Duitse deelstaat Noord-Rijn-Westfalen (NRW).

Pitches en presentaties start-ups
De samenwerking op Limburg Leads vloeit voort uit deze overeenkomst. De drie partijen bundelen hun krachten om start-ups uit de Euregio een podium te bieden. Om hun idee te pitchen, maar ook om hen in contact te brengen met bedrijven die hen verder kunnen helpen. De start-ups presenteren hun innovatie ook in de stands van LRM, LIOF en de NRW.BANK naast de Start-Up Arena. De drie partners zullen op hun stand bezoekers informeren over grensoverschrijdende activiteiten en (financiële) ondersteuning.

LIOF-directeur Tys van Elk ziet de samenwerking op Limburg Leads als ‘een exclusieve kans’ voor Limburgse bedrijven op het gebied van business development en financiële oplossingen in de grensoverschrijdende regio. ,,We kijken ernaar uit om nauwer samen te werken met LRM en NRW.BANK om start-ups in alle drie de regio’s te ondersteunen om te groeien en hun doelen te bereiken.”

Volgens Gabriela Pantring, lid van de raad van bestuur van NRW.BANK, is de Euregio Maas-Rijn een van de meest innovatieve regio’s in de EU met een enorm economisch potentieel voor bedrijven in Noord-Rijnland-Westfalen (NRW). ,,Door de samenwerking met LIOF en LRM kunnen we bedrijven en vooral start-ups in deze grensoverschrijdende regio nog beter ondersteunen met de juiste financiering, maar ook met kundig advies. Zodat geen enkel goed idee sneuvelt vanwege de financiering.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu