Home > Business > Euregio denkt mee over de toekomst van Europa

Euregio denkt mee over de toekomst van Europa

Auteur: Maarten van Laarhoven

Hoe kunnen we Europa en de euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? Maar ook: hoe maken we Europa meer tastbaar? Dáár gaat het over tijdens de ‘Europe Calling! Burgertop’ op 6 mei 2017. Burgers uit de Euregio Maas-Rijn worden uitgenodigd om voorafgaand en tijdens de Burgertop mee te denken over de toekomst van Europa.

Als voorbereiding op de conferentie wordt in februari gestart met zogenoemde regiotafels, waarvoor burgers zich nu al voor kunnen opgeven. De regiotafels zijn bedoeld om de onderwerpen te bepalen die tijdens de burgertop op tafel komen te liggen.

De bijeenkomsten vinden plaats in Luik (4 februari), Maastricht (11 februari), Aken (18 februari) en Genk (eveneens 18 februari). Voor studenten is er op 21 januari aanstaande tevens een studentendebat in Maastricht. Het is de bedoeling dat tijdens de regiotafelsessies en de uiteindelijke burgertop kritisch wordt gereflecteerd op het huidige Europa én de invloed die ‘Europa’ heeft het wonen, werken en leven in de euregio.

De Burgertop wordt gezamenlijk georganiseerd door de Euregio Maas-Rijn, de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht. De top vindt plaats onder de vlag van het Europe Calling!-programma, waarin wordt stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de ondertekening van het Verdrag van Maastricht op 7 februari van dit jaar.

,,Dit wapenfeit wordt niet zo zeer gevierd, maar vooral als gelegenheid gezien om kritisch te kijken naar Europa en de betekenis die het heeft voor het wonen, werken en leven in de Euregio”, aldus de Provincie Limburg en Europe Calling! in een gezamenlijke verklaring.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Europe Calling: www.europecalling.nl/citizens. Hier is ook de online vragenlijst en meer informatie over de Burgertop te vinden

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu