Home > Business > Elske Doets en de geheimen van het inspirerend zakendoen

Elske Doets en de geheimen van het inspirerend zakendoen

Auteur: Maarten van Laarhoven

Ze reist vele malen per jaar naar het buitenland, zowel privé als voor haar werk. Maar als ze in Nederland op vakantie gaat – wat ook nogal eens voorkomt – dan kiest ze steevast voor Maastricht. In het meest zuidelijke deel van Nederland is het vakantiegevoel alom aanwezig, is de ervaring van reisondernemer en Zakenvrouw van het jaar Elske Doets. ,,Gastvrijheid zit in het DNA van Limburg.”

Doets, in het dagelijks leven directeur van Jan Doets America Tours in Heerhugowaard, een bloeiende reisonderneming met zo’n 45 werknemers, is op 27 en 28 januari te gast op Château St. Gerlach in Houthem. Voor de verandering eens niet om er op luxueuze wijze vakantie te vieren, maar voor het geven van twee exclusieve lezingen, waarin ze – samen met de Limburgse topondernemer en kasteelheer Camille Oostwegel – dieper ingaat op ‘de geheimen van het inspirerend zakendoen’.

Exclusief
Jan Doets America Tours werd in 1981 opgericht door Elskes vader Jan. Het bedrijf is gespecialiseerd in geheel verzorgde en veelal exclusieve reizen naar de Verenigde Staten en Canada. Sinds een aantal jaren zit ook IJsland in het pakket. In 2001 werd Elske Doets directeur-eigenaar van het bedrijf, waar girlpower aan de orde van de dag is: van alle medewerkers is zo’n 90 procent vrouw.

Veuve Clicquot
De inspirerende en eigentijdse manier waarop Doets leiding geeft aan haar opvallende bedrijf zorgde ervoor dat ze in maart vorig jaar in hotel Huis ter Duin in Noordwijk werd uitgeroepen tot ‘Zakenvrouw van het jaar’. Deze prestigieuze prijs – internationaal bekend als de Prix Veuve Clicquot – wordt elk jaar beschikbaar gesteld door het gelijknamige champagnemerk. De onderscheiding wordt inmiddels uitgereikt in achttien landen.

Doets heeft zich de afgelopen maanden als Zakenvrouw van het jaar onder meer sterk gemaakt voor de positie van jonge vrouwen in het bedrijfsleven. Dit heeft onder andere geleid tot de oprichting van de Young Lady Business Academy, waarbij ze geheel belangeloos jonge vrouwen helpt bij hun ontwikkeling tot zakenvrouw en maatschappelijk leider.

Doets Luxury Travelweekend
De bijeenkomst op Château St. Gerlach waar zij op 27 en 28 januari spreekt, staat in het teken van reizen naar en zakendoen met en in de Verenigde Staten. Het gezamenlijke optreden van Elske Doets (zij spreekt voor het eerst in Limburg) en Camille Oostwegel valt samen met het Doets Luxury Travelweekend, waarbij Jan Doets America Tours neerstrijkt in het decor van Château St. Gerlach.

Op dit fraai gelegen luxueuze kasteelcomplex – dat recentelijk werd uitgebreid met een eigentijds paviljoen dat in juni vorig jaar werd geopend door prinses Margriet en professor Pieter van Vollenhoven – werden in de loop der tijd talloze bijzondere gasten ontvangen. Onder hen de Amerikaanse president George W. Bush en zijn echtgenote Barbara en zanger Bruce Springsteen. Naast de ‘inspirerende’ workshops van Doets en Oostwegel zijn het hele weekend lezingen te beluisteren over diverse luxe bestemmingen in de Verenigde Staten.

Topsegment
Voor hospitality-ondernemer Camille Oostwegel is de samenwerking met de Zakenvrouw van het jaar bijzonder, zo vertelt hij desgevraagd. ,,Ik heb Elske Doets in maart vorig jaar ontmoet in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk waar zij tot Zakenvrouw van het jaar gekozen werd. De afgelopen tijd heb ik haar leren kennen als een inspirerende onderneemster die op een bijzonder gedreven manier opereert in het topsegment van de markt. Net als de Oostwegel Collection streeft ze naar het bieden van gastvrijheid op het allerhoogste niveau. Onze band wordt nog eens versterkt doordat we het allebei op onze eigen manier leuk vinden om te werken met en voor de Amerikaanse markt.” 

Het Doets Luxury Travelweekend vindt plaats op beide dagen tussen 10.00 en 15.00 uur. Voor de eerste tweehonderd aanmelders wordt er een gratis lunch geserveerd bereid door de koks van de Château St. Gerlach. Inclusief een glas Veuve Clicquot, de sponsor van de Zakenvrouw van het jaar.

  

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu