Home > Business > Einde in zicht voor Aan Tafel bij Luc Bellings

Einde in zicht voor Aan Tafel bij Luc Bellings

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Hasseltse tweesterrenchef Luc Bellings gooit de handdoek in de ring. Hij kan de zware druk die dagelijks op hem ligt niet meer aan en broedt samen met zijn echtgenote op iets wat kleiner is en meer rust geeft, zo zegt hij tegen Het Belang van Limburg. ,,Pijnstillers slikken om mezelf te blijven afbeulen aan die stoof: nooit meer”, zegt hij.

Bellings voelde al een tijdje aan zijn lichaam dat het de hoogste tijd was om zichzelf ‘wat meer levenskwaliteit’ te gunnen, zo laat hij weten. Het besluit om met zijn sterrenzaak te stoppen viel kort nadat hij was benaderd door een investeerder die informeerde of hij niet geïnteresseerd was om zijn pand aan de Luikersteenweg in Hasselt te verkopen. Inmiddels heeft hij een koper voor zijn pand gevonden.

Dat de drijvende kracht achter – het rustiger aan gaat doen betekent niet dat zijn chefs-kwaliteiten voor de hoofdstad van Belgisch-Limburg verloren gaan. Hij wil in Hasselt blijven en gaat met evenveel gedrevenheid en passie aan iets nieuws beginnen, zo geeft hij te kennen.

In financieel opzicht is zo’n nieuwe uitdaging allerminst een aderlating, als we de chef mogen geloven. ,,Met twee man personeel en twintig borden in één dag hou ik evenveel over als een grote sterrenzaak te laten bollen met twaalf man in dienst”, aldus Belling in het Belang van Limburg.

Na het wegvallen van Aan tafel bij Luc Bellings is restaurant Slagmolen in Obglabbeek het enige nog overgebleven tweesterrenrestaurant in Belgisch-Limburg.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu