Home > Business > Een uiterst bewogen maar succesvol jaar voor Kerckhoffs Advocaten

Een uiterst bewogen maar succesvol jaar voor Kerckhoffs Advocaten

Eén verkeerde beweging of foutieve inschatting kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Bij Kerckhoffs Advocaten in Maastricht en Heerlen, een kantoor dat al tientallen jaren kleine en (middel)grote ondernemingen adviseert, weten ze dat als geen ander. ‘Blijf rustig en handel weldoordacht, dan komt alles goed’, luidt in veel gevallen het devies.

In januari vorig jaar werd het kantoor zelf geconfronteerd met de aloude wijsheid dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Door een kleine onachtzaamheid in de privésfeer was Roel Kerckhoffs, de hoogste leidinggevende in het bedrijf, voor enige tijd uitgeschakeld. Inmiddels is hij terug. Zoon Philippe en dochter Valérie – beiden draaien ze ook alweer enkele jaren mee in de advocatuur – zien er nauwlettend op toe dat hij voldoende tijd neemt voor herstel. „Zelf zou hij er het allerliefst weer vol voor gaan, maar wij vinden het belangrijk dat hij de kans krijgt om alles rustig op te bouwen. Uiteraard met als gezamenlijke doel dat kantoor en alle ondernemingen die we bijstaan ook straks weer kunnen profiteren van Roels zakelijke en inhoudelijke kennis”, aldus Valérie.

Tijdens de afwezigheid van hun vader hebben zij en haar broer sturing gegeven aan het kantoor. Een ontwikkeling die op de achtergrond al een tijdje gaande was. „We werden volop klaargestoomd om de leiding van ons familiebedrijf op ons te nemen. Hoewel we in het begin gedwongen waren te improviseren, hebben we als betrekkelijk jonge advocaten een snelle ontwikkeling doorgemaakt”, aldus Philippe. „Als je plotseling iemand moet vervangen die een belangrijke positie inneemt, komen er bepaalde krachten in je vrij. Gelukkig waren we verzekerd van een krachtig team dat dag en nacht voor ons klaarstond om de vaart erin te houden.”

In zakelijk opzicht is het Kerckhoffs Advocaten het afgelopen jaar voor de wind gegaan. „Ook gedurende de afwezigheid van Roel heeft het kantoor goed gedraaid”, constateert Valérie niet zonder trots. „Onze vaste cliënten zijn ons trouw gebleven. Daarnaast hebben we er heel wat nieuwe cliënten met interessante dossiers bijgekregen, waarmee we enthousiast aan de slag zijn.”

Ook de groeispurt zit er aardig in. Philippe: „We hebben ons team recentelijk uitgebreid met een nieuwe advocaat. Voor goede, ambitieuze mensen is hier altijd plaats. Zij krijgen bij ons de kans om te groeien in een enthousiast en goed geolied team dat deels bestaat uit zeer ervaren advocaten die binnen de beroepsgroep hoog aangeschreven staan.”

Wilhelminasingel 77, Maastricht – kerckhoffsadvocaten.nl

Bekkerweg 6, Heerlen – kerckhoffsadvocaten.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.