Home > Business > Een nieuw hoofdstuk voor Brasserie Tapijn Maastricht

Een nieuw hoofdstuk voor Brasserie Tapijn Maastricht

De Maastrichtse brasserie Tapijn, gevestigd op het terrein van de voormalige Tapijnkazerne in het stadspark, aan de rand van het centrum, heeft sinds 1 september een nieuwe eigenaar. Of eigenlijk twee: Danny Keppels van Event Management Group (EMG) en Tom de Lepper.

Brasserie Tapijn opende in het voorjaar van 2015 de deuren in de vorm van een pop-up: in de vier jaar dat Universiteit Maastricht bezig zou zijn andere delen van de Tapijnkazerne te vernieuwen, mocht Tuur Huijbreghts in de oude kazerne op het erf een tijdelijke brasserie runnen. In goed overleg met de universiteit en gemeente, toverde de horecaondernemer de voormalige kazerne om tot een geliefd en bruisend stukje Maastricht.

Bewoners, bezoekers en ondernemers wisten Tapijn te vinden voor een lunch, diner of een compleet verzorgd evenement. Vertraging bij de universiteit zorgde voor een verlenging van de vergunningen voor Tapijn.

Inmiddels zijn we ruim achtenhalf jaar verder en is het einde van Tapijn nog altijd niet in zicht: nog zeker tweeënhalf jaar mag de brasserie in zijn huidige hoedanigheid haar activiteiten voortzetten.

Lotte Steegmans, Tom de Lepper, Joep Gubbels, Rachel van Daele ,Tuur Huijbregts, Danny Keppels

Dat het einde van Tapijn keer op keer is uitgesteld, is voor Huijbreghts mede aanleiding geweest om het stokje over te dragen. „In maart 2021 heb ik samen met mijn compagnon Joep Gubbels het bekende Maastrichtse Café De Tribunal in het Jekerkwartier overgenomen, oorspronkelijk voor na het Tapijn-tijdperk. Maar Tapijn blijft dus, en dan moet je uiteindelijk een keuze gaan maken: wij hebben gekozen voor de Tribunal, want daar zit geen einddatum aan.’’

In zijn zoektocht naar een geschikte nieuwe uitbater voor Tapijn kwam Tuur in gesprek met Danny Keppels, directeur van EMG, een evenementenorganisator met zeven bijzondere evenementenlocaties in Zuid-Limburg. Hij zag de potentie van Tapijn – een unieke locatie qua grootte en ligging – en wilde die met liefde toevoegen aan zijn portfolio van diverse evenementenlocaties. „Alleen had de universiteit één voorwaarde: Tapijn mocht voortgezet worden, mits de horecafunctie bleef bestaan. Zo kwam ik in beeld,’’ licht Tom de Lepper, bekend van Stadsbrouwerij Maastricht, toe.

Hoe de horecafunctie van Tapijn er uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk: „We denken aan een dagzaak zoals je die in Berlijn veel ziet of het Vondelpark in Amsterdam, waar je lekkere lunches en een goede kop koffie kunt halen om daar op het terrein, of bijvoorbeeld in het park of de stad van te genieten.’’

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.