Home > Business > Een glaasje wijn met je toekomstige baas

Een glaasje wijn met je toekomstige baas

Auteur: Maarten van Laarhoven

Met een glas wijn in je hand een onderhoudend gesprek voeren met degene die over een paar maanden misschien jouw baas is. Ontspannen met elkaar van gedachten wisselen over de zakelijke en carrièrekansen die in Noord-Limburg voor het oprapen liggen en daarbij kijken of het klikt. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken, dus waarom zou je dat dan niet doen in een informele, culinaire setting?

Eat, Meet & Recruit is de naam van het nieuwe event dat wordt gehouden op de eerste dag van de alweer negende editie van Lekker Venlo, het culinaire evenement dat van 14 tot en met 17 juni 2018 plaats vindt in het Julianapark in Venlo, vlakbij het station en de Venlose binnenstad.

BUITENKANS

Tijdens Eat, Meet & Recruit kunnen professionals zich op een laagdrempelige wijze verdiepen in de mogelijkheden die bedrijven uit de regio te bieden hebben. „Jonge mensen met een mbo-, hbo- of universitaire achtergrond die een baan zoeken of toe zijn aan een nieuwe uitdaging kunnen zich tijdens de avond op een relaxte manier presenteren,” schetst vicevoorzitter Jeroen Kusters van Lekker Venlo het idee achter Eat, Meet & Re-cruit. „Ook voor HR-managers is het een buitenkans. Zij krijgen meteen een goede indruk van het aanbod en hoeven zich niet eerst door een stapel sollicitatiebrieven heen te werken.”

Het nieuwe evenement, dat alleen toegankelijk is op basis van voorinschrijving via de website, vindt plaats op 14 juni, de dag voor de traditionele, besloten en als uitstekend beoordeelde netwerkavond voor het Noord-Limburgse bedrijfsleven. „Vorig jaar is Lekker Venlo voor het eerst uitgebreid naar vier avonden. Maar de culinaire filmavond op de donderdag vonden we wat weinig toevoegen, dus hebben we iets nieuws bedacht,” legt Kusters uit.

LEUKE STAD

Het nieuwe idee kan inmiddels rekenen op veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven. „Er hebben zich bedrijven uit allerlei sectoren gemeld. Leuke ondernemingen met een grote variëteit aan vacatures. Ook recruitmentbureau’s zijn enthousiast,” zegt Kusters. „Je ziet als werkgever meteen hoe iemand zich opstelt en wat voor indruk hij maakt in een ontspannen setting. Een mooie gelegenheid om te kunnen bepalen of zo’n persoon ook in je team past.” Volgens Lekker Venlo is Eat, Meet & Recruit een mogelijkheid om talent voor Limburg te behouden. „Venlo is een leuke en moderne stad om te wonen en te werken. Er zitten veel bedrijven die internationaal werken, maar ook goede restaurants. Wie daar nog aan twijfelt, moet echt naar Lekker Venlo komen.”

Voor meer informatie, kijk op: www.lekkervenlo.nl

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu