Home > Business > “Een auto is meer dan een vervoermiddel”

“Een auto is meer dan een vervoermiddel”

Auteur: Jules Roosenboom

We-Mobiliy, het bedrijf van Luc Weijmans, geeft mobiliteitsadvies dat perfect is toegesneden op de wensen van klanten. Niet vanuit een automerk of leasemaatschappij, maar vanuit de gedachte dat iedere klant vraagt om maatwerk; om een advies dat naadloos past binnen het budget en aansluit bij de gewenste uitstraling van een bedrijf. ,,Ik heb niet de ambitie om zoveel mogelijk auto’s te verkopen, maar om mensen te helpen. Om samen tot de juiste oplossing te komen.”

Bescheiden
De Withuishof, waar Weijmans kantoor houdt, is een statig landhuis aan de rand van Maastricht dat de grandeur van weleer weerspiegelt; hoge plafonds en lange gangen met prachtige hardhouten vloeren. Het gebouw bood gedurende zijn leven onderdak aan een wijnhandelaar, een landmeter en kloosterzusters. Tegenwoordig is het een verzamelgebouw voor een uiteenlopend scala aan bedrijven. ,,De Withuishof is een prachtige plek om te werken,” zegt Weijmans enthousiast. Het kantoor van waaruit Weijmans zijn bedrijf runt, is bescheiden maar sfeervol ingericht. Bescheidenheid past hem, zegt hij zelf. ,,Ik ben opgegroeid in Overloon, in een sfeer van typische Brabantse nuchterheid. Mijn vader zei vaak: ‘iedereen moet naar de wc.’” Weijmans lacht. ,,Wat hij bedoelde is dat je iedereen op voet van gelijkwaardigheid tegemoet moet treden. Die les heb ik goed in mijn oren geknoopt.”

Wealer
Een carrière in de autobranche was voor Luc Weijmans geen vanzelfsprekendheid. Na het vwo studeerde hij gezondheidswetenschappen, maar al snel merkt hij dat zijn ambities daar niet lagen. Ook het studeren stond hem tegen. ,,Ik wilde leren in de praktijk, van mensen,” zegt Weijmans. Via enkele omzwervingen kwam hij uiteindelijk bij Volkswagen- en Audidealer Wealer terecht. ,,Daar kreeg ik de kans om de lease-tak van het bedrijf op te zetten en heb ik mij gespecialiseerd in lease en financiering van auto’s.”

Versnellingsbak
De expertise die hij opdeed bij Wealer zet hij nu in voor zijn klanten. Met zijn bedrijf We-Mobility zit Weijmans echter niet vast aan een specifiek merk of aan een leasemaatschappij, maar opereert hij autonoom. ,,Ik ben volledig onafhankelijk van dealers en merken. Ik geef onafhankelijk advies en zoek gewoon naar de auto die het best aansluit bij de wensen van mijn klant.” Met zijn feilloze kennis van de automarkt onderscheidt hij zich van zijn concurrenten. ,,Je moet mij niet vragen hoe een versnellingsbak werkt, maar ik weet wel precies welke aanbiedingen er zijn, welke levertijden er op auto’s zitten en hoe je het best de financiering kunt regelen. Nu is het bijvoorbeeld heel gunstig om een BWM 3-serie te leasen omdat er bij BMW een actie loopt. Dat houd ik voortdurend in de gaten.”

Consultant
Weijmans profileert zich daarom ook niet als een klassieke verkoper of vertegenwoordiger, maar liever als consultant. ,,Bedrijven kunnen mij inhuren voor passend advies over hun mobiliteitvraagstukken. Dan breng ik in kaart wat het interessants is voor ze: lease, financiering of koop. Als klanten vervolgens een leasecontract bij mij willen afsluiten, kan dat. Maar als ze een andere optie kiezen is dat ook prima. Ik wil een langdurige relatie aangaan met klanten, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ik zit hier niet voor de quick win.”

Status
Een auto is voor veel mensen meer dan een vervoermiddel, weet Weijmans. ,,Het is emotie, status en uitstraling. Vooral bij mannen,” voegt hij er lachend aan toe. Samen met zijn klanten zoekt hij naar de auto die het best bij ze past. ,,Daarbij zijn drie zaken belangrijk: de auto moet praktisch zijn, het uiterlijk van de auto moet passen bij de wensen van de klant en prijs moet goed zijn. Een goede balans daartussen is belangrijk. Verder is het een heel persoonlijke afweging. Er zijn directeuren van grote bedrijven die een Mitsubishi Outlander willen rijden, maar er zijn evenzogoed CEO’s die een BMW 7-serie willen. Dat zijn beiden geweldige auto’s, maar met een totaal andere uitstraling.” Ook daarin wil Weijmans zijn klanten adviseren. ,,Het is niet verstandig om zakelijk een grote exclusieve auto te rijden als je als directeur gaat saneren.

__________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu