Home > Business > Duurzaam uit de crisis

Duurzaam uit de crisis

Jack Gelissen heeft niet zo veel met zwaarmoedigheid. Natuurlijk, ook hij ziet dat er door de coronacrisis opdrachten worden vooruitgeschoven. Toch is de directeur van afbouwbedrijf Gepla in Elsloo vooral met de toekomst bezig. Die toekomst schuilt voor hem niet alleen in het blijvend aanbieden van een totaalpakket als afbouwbedrijf, maar ook in duurzaamheid. ,,De transitie naar duurzame energie wordt de komende jaren heel belangrijk”, meent hij.

Vertrouwen
De coronacrisis heeft een streep gezet door sommige klussen, maar Gelissen merkt dat het werk langzaam maar zeker weer op gang komt. ,,Dit overkomt ons en niemand heeft hier rekening mee gehouden. Maar de overheid heeft goed gereageerd en de juiste maatregelen getroffen. Er komt nu weer wat meer vertrouwen. Aan het begin van de lockdown werden projecten stilgelegd, maar inmiddels komt er weer wat beweging in.”

Van binnenuit
In de energietransitie en duurzaamheidsrevolutie ziet Gelissen een belangrijk deel van de oplossing voor de huidige crisis. ,,Je merkt dat de overheid hier vol op inzet en dat er kansen zijn”, zegt hij. ,,En uiteindelijk zullen we ons best moeten doen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen.”

Gepla, een zusteronderneming van pretpark Toverland, spitst zich de laatste tijd toe op het renoveren, isoleren en verwarmen van woningen van binnenuit. ,,Daarbij gebruiken we het ActiveWarmth systeem”, vertelt Gelissen. ,,Dit is een  laag temperatuur verwarmingssysteem, verwerkt in metal stud-wanden dat niet de ruimte verwarmt, maar de mens.”

Het voordeel van de aanpak van Gepla is dat er aan het aanzicht van de woningen niets verandert. ,,Maar van binnen heb je een compleet nieuwe woning. Ideaal voor oudere huizen.”

Fijne omgeving
De vergaderzaal in het kantoor van Gepla oogt opmerkelijk: statige houten deuren geven toegang tot een ruimte die meer weg heeft van de eetzaal van een zeventiende-eeuws slot, dan van een regulier kantoor. ,,Het eikenhouten plafond is handgemaakt”, vertelt Gelissen. Het geeft het kantoor een bijzondere uitstraling. ,,Ons uitgangspunt is dat we bij de opdrachten die we doen een fijne omgeving creëren. Of dat nu in woningbouw is, in kantoren, onderwijsinstellingen of in de zorg.”

Waar Gepla voorheen als plafond-, wanden- en interieurspecialist werd ingeschakeld, heeft het bedrijf de afgelopen jaren de transitie naar ‘totaalafbouwer’ gemaakt. Dit houdt onder meer in dat Gepla steeds vaker zorgdraagt voor de complete afwerking en inrichting van gebouwen. ,,Diverse afbouw-gerelateerde disciplines vormen samen een geheel, waarbij wij verantwoording dragen over het totaal en ervoor zorgen dat alle facetten naadloos op elkaar aansluiten.”

Showroom
Het bedrijf staat op het punt om zijn showroom drastisch onder handen te nemen. Het moet vooral een showcase worden van wat Gepla in huis heeft. ,,We willen onze klanten een leerzame reis door afbouwland bieden”, zegt Gelissen. ,,Je kunt bijvoorbeeld zelf ervaren hoe de keuze in materialen van invloed is op akoestiek. Sommige details maken een wereld van verschil. En zo weten klanten veel beter wat ze mogen verwachten als ze met ons in zee gaan en wat ze krijgen voor hun geld.”

Warm bad
Gepla is een van de weinige bedrijven in de sector die nog werken met een vast team aan monteurs in loondienstverband. Stuk voor stuk getrainde vakmensen. Recent hield het bedrijf een reeks sessies om de missie en visie van Gepla opnieuw te formuleren. Deze gesprekken bleven niet beperkt tot de directiekamer: ook bijvoorbeeld de monteurs namen eraan deel. ,,Ze concludeerden dat ze klanten vooral een fijne bouwervaring willen bieden en vakwerk willen leveren.

Gelissen heeft een duidelijke visie op zijn bedrijf. ,,De klant moet bij ons in een warm bad terecht komen. We ontzorgen onze klanten van begin tot eind, doen nooit concessies aan kwaliteit en stellen ons altijd tot doel de verwachtingen van de klant te overtreffen.”

Business Park Stein 135, Elsloo (NL) – www.gepla.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu