Home > Business > DoubleTree by Hilton in Sittard officieel geopend

DoubleTree by Hilton in Sittard officieel geopend

Ruim tweeënhalf jaar na de aankondiging was het op woensdag 15 december 2021 eindelijk zover: DoubleTree by Hilton, het eerste Nederlandse Hilton-hotel buiten de Randstad, werd officieel geopend. Een bijzondere mijlpaal, al bleef de geplande feestelijke opening uit. ,,Los van de geldende COVID-maatregelen, vinden wij het gezien de toestand waarin de branche verkeert, geen goed moment om uitbundig feest te vieren’’, aldus Martin Hendricks, algemeen directeur van Black Label Hotels, exploitant van het nieuwe Sittardse luxe hotel.

DoubleTree by Hilton Sittard is gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in het centrum van de stad. Dit uit 1908 daterende pand stond tien jaar leeg alvorens het zijn nieuwe, huidige bestemming kreeg en werd overgenomen door projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt.

Na de ingrijpende verbouwing onder leiding van de Sittardse architect Iwan Poyse telt het pand 90 hotelkamers, een aantal bijzondere vergaderruimtes en een eigen restaurant. In totaal kunnen hier nu zo’n 75 mensen aan het werk. Gevestigd in het hart van euregio, op een steenworp afstand van belangrijke steden als Aken, Düsseldorf, Maastricht en Luik wordt DoubleTree by Hilton een uitvalsbasis voor het internationale zakenleven (onder meer Brightlands) en toeristen in de regio.

Moederbedrijf Hilton Worldwide telt in totaal ruim 5600 hotels, verdeelt over 113 landen en voert zestien brands, waaronder DoubleTree by Hilton. In Nederland zijn met de komst van DoubleTree by Hilton Sittard in totaal 14 Hilton Hotels gevestigd: 7 in Amsterdam, de overige in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Soestduinen, Schiphol en nu dus ook Sittard.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.