Home > Business > Dolmans Landscaping Group en Flexpoint werken samen in zaken en sport

Dolmans Landscaping Group en Flexpoint werken samen in zaken en sport

Dolmans Landscaping Group en HR dienstverlener Flexpoint zijn een samenwerking gestart die geldt op zowel zakelijk als op sportief vlak.
Flexpoint heeft de door Dolmans /Landscaping Group uitgeschreven tender gewonnen als partner om tijdelijke krachten te leveren, zowel in Nederland als in België. Tegelijkertijd zijn Flexpoint en zusterorganisatie Easymatch Payrolling subsponsor geworden van het bekende Boels – Dolmans Cycling Team, dat in het dameswielrennen volop meedraait in de wereldtop.

„Ik ken de leiding van Flexpoint al langer,” vertelt Erwin Janssen, algemeen directeur van Dolmans Landscaping Group. „Het is een dynamisch bedrijf dat qua ambities in dezelfde richting denkt als wij. En toevallig is het ook nog eens zo dat zij vroeger ook actief zijn geweest in de dameswielrennerij, dus zij hebben al aardig wat ervaring.”
Dat wordt beaamd door Erwin Vogelzang, algemeen directeur van Flexpoint Nederland, met hoofdzetel in Kerkrade. „We zijn denk ik even ambitieus als Dolmans Landscaping Group en breiden sterk uit. In Nederland zijn we nu actief in Limburg, Brabant en Gelderland en in België hebben we een nationale dekking. In vroegere tijden hebben we ook al samengewerkt en nu wordt dat geïntensiveerd. Bij Dolmans zorgen wij voor de zogeheten flex-schil, voor de tijdelijke arbeidskrachten naast de vaste mensen.”

Flexpoint werkt op nog een ander vlak samen met Dolmans, namelijk op het gebied van ‘payrolling’ waarbij zusterorganisatie Easymatch Payrolling zorgt voor de hele loonafwikkeling en salarisadmininstratie.
Dat in de nieuwe zakelijke overeenkomst ook een sub-sponsoring van de wielerploeg Boels-Dolmans is opgenomen, vindt Vogelzang logisch. „Bij een andere sport was het wellicht minder vanzelfsprekend geweest, maar wij hebben een lange historie op het gebied van dameswielrennen. In de tijd dat we een eigen team hadden, stonden we drie jaar lang op nummer 1 van de wereldranglijst. Toen was Dolmans sub-sponsor, nu is dat in feite andersom. We kijken uit naar het nieuwe seizoen.”
Het Boels – Dolmans Cycling Team is vol ambitie begonnen aan het nieuwe seizoen. De dameswielerploeg was vorig jaar al bijzonder succesvol. Zo was er de eindzege in de wereldbeker en overwinningen in de Giro Rosa, Strade Bianche, Le Samyn en Euskal Emakumeen Bira. Het team werd tweede op de UCI-ranking. In oktober volgde de kers op de taart met de wereldtitel voor Lizzie Armitstead in het Amerikaanse Richmond en het team won een zilveren medaille in de ploegentijdrit.

Boels Rental en de Dolmans Landscaping Group bundelden in 2012 de krachten in de ondersteuning van een internationale vrouwenploeg: het Boels – Dolmans Cycling Team. Inmiddels is het team een vaste waarde aan de mondiale top.
In aanloop naar het seizoen 2016 heeft het Boels-Dolmans Cycling Team zich versterkt met twee nieuwe rensters: Karol-Ann Canuel en Nikki Harris.
De Canadese Karol-Ann Canuel werd in 2015 nationaal kampioene op de individuele tijdrit. Daarnaast won ze met haar voormalige ploeg goud op het WK ploegentijdrit. Tenslotte wist ze onder andere een etappe te winnen in de Internationale Thüringen Rundfahrt der Frauen.
Daarnaast is de Britse Nikki Harris aan het team toegevoegd. Zij heeft zich gespecialiseerd in het veldrijden. Met deze nieuwe aanwinsten hoopt het team in 2016 vooral in de breedte nog beter te presteren.
Naast deze aanwinsten blijven alle rensters actief die ook in het succesvolle seizoen 2015 voor de ploeg uitkwamen. Dit zijn Lizzie Armitstead (Eng), Evelyn Stevens (VS), Megan Guarnier (VS), Ellen van Dijk (Ned), Chantal Blaak (Ned), Christine Majerus (Lux), Romy Kasper (Dui), Kasia Pawlowska (Pol), Amalie Dideriksen (Den) en Demi de Jong (Ned). In 2016 wil ploegleider Danny Stam met deze rensters opnieuw meedoen voor de grote prijzen.

„Het was een bijzonder goed jaar,” vertelt Erwin Janssen, algemeen directeur van Dolmans Landscaping Group. „Het is natuurlijk niet gemakkelijk om dat te evenaren, maar we gaan ervoor. We zijn zeker niet minder in kwaliteit geworden, integendeel, want naast de wielrensters van 2015 hebben we nog twee nieuwe sterke rensters gecontracteerd. De lat blijft hoog liggen.”

Daarbij past ook de samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Maastricht, dat vanaf dit jaar de ploeg intensief begeleidt. „We zijn zeer benieuwd hoe dat zal uitpakken op de prestaties. In ieder geval lopen we hiermee voorop in het dameswielrennen.”
De ploeg werkt sinds dit jaar samen met Etixx om zo verzekerd te zijn van de beste voedingssupplementen. „Maar het blijft natuurlijk sport, dus behalve een optimale voorbereiding moet je ook een beetje geluk hebben,” erkent Janssen.
Hij kijkt zeker ook uit naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Weliswaar kan de ploeg Boels-Dolmans niet als zodanig aan de start verschijnen, omdat dit alleen is toegestaan voor landenteams. „Maar we hebben een zeer internationale ploeg. Ik denk dat er zo’n tien rensters uit onze ploeg in Rio aan de start zullen verschijnen. Daarmee zijn we zeker kanshebber.”
Het WK-wielrennen is dit jaar laat vanwege de Olympische Spelen en zal pas in oktober verreden worden in Qatar. „Met Lizzie Armitstead als titelverdediger is dat natuurlijk een belangrijke wedstrijd. En we gaan voor goud in de ploegentijdrit. Een extra lang seizoen, maar we concentreren ons eerst op de voorjaarsklassiekers.”

Voor Dolmans Landscaping Group is het wielrennen een belangrijk instrument om de naamsbekendheid verder te vergroten. „We merken steeds meer dat mensen ons via het wielrennen kennen. Niet alleen in Nederland maar bijvoorbeeld ook in België waar we actief zijn. En België is natuurlijk een wielerland bij uitstek, dat scheelt.”
Die naamsbekendheid vindt Flexpoint ook belangrijk. „Wij opereren in Nederland en België en dat zijn echte wielerlanden,” zegt Erwin Vogelzang. „Dus deze tak van sport leent zich uitstekend voor marketingactiviteiten en er zijn voldoende mooie gelegenheden om onze zakelijk relaties uit te nodigen. Het wordt een druk maar interessant seizoen.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.