Home > Business > ‘Doen wat je belooft, dat is Kreuze’

‘Doen wat je belooft, dat is Kreuze’

Auteur: Maarten van Laarhoven

De wereld verandert snel als het gaat om technologie. Om klanten nog beter te kunnen bedienen, paste Kreuze onlangs de bedrijfsvoering aan. De afdelingen Sales en Operations zitten dichter bij elkaar, ter bevordering van de klanttevredenheid. Het werpt vruchten af.

Vrijwel iedereen maakt het weleens mee. Je zit met een brandende vraag of je wordt geplaagd door een technische storing, en de helpende instantie is telefonisch niet of heel lastig te bereiken. ‘Al onze medewerkers zijn in gesprek. Probeert u het later nog eens’. Of: ‘Wist u dat u de meeste antwoorden ook kunt vinden op onze internetpagina?’ Terwijl de internetpagina waarnaar wordt verwezen zelden het juiste antwoord geeft.

,,Dat moet echt anders”, zeggen Mischa Walraven en Stefan Tummillo, respectievelijk salesmanager en manager operations bij Kreuze, een van de grootste onafhankelijke telecombedrijven in het zuiden van het land. ,,Veel bedrijven realiseren zich in onvoldoende mate hoe kwetsbaar ze zijn als ze hun bereikbaarheid niet op orde hebben”, weet Walraven uit ervaring. ,,Slecht bereikbaar zijn leidt niet alleen tot ergernis bij klanten en gebruikers. Het kan je als bedrijf ook omzet kosten, zeker nu het voor consumenten steeds gemakkelijker wordt om over te stappen naar de concurrent. Ook de manier waarop intern de communicatie is geregeld luistert nauw.”

Drieduizend bedrijven
Kreuze, gevestigd op Maastricht Aachen-Airport, heeft een kleine vijftig specialisten in dienst. Samen bedienen ze zo’n drieduizend bedrijven en andere organisaties in voornamelijk Limburg en Noord-Brabant. Alle medewerkers zijn tot in detail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op communicatiegebied. Daardoor kan voor elk bedrijf, groot of klein, gemakkelijk een communicatieoplossing op maat worden gevonden.

,,Veel bedrijven hebben geen beleid op het gebied van communicatie”, is ook de ervaring van Stefan Tummillo. ,,Dus moeten wij hen daarbij helpen.” Als manager operations heeft Tummillo taak erop toe te zien dat zijn medewerkers de wensen van de klant op correcte wijze uitvoeren. Het betekent dat zijn afdeling vanuit het salesapparaat de juiste informatie moet krijgen.

Dezelfde kamer
Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn heeft Kreuze onlangs de salesafdeling en de afdeling operations bij elkaar gezet. Tummillo: ,,Mischa en ik zitten op dezelfde kamer. Doordat we voortdurend overleggen en we precies van elkaar weten wat we aan het doen zijn, zijn we in staat om de afspraken die onze salesmensen met onze klanten hebben gemaakt snel, efficiënt en op de juiste wijze te implementeren. De klant heeft daardoor de garantie dat alles wat wij hebben afgesproken tot in de puntjes wordt uitgevoerd.”

,,Doen wat we beloven, is inderdaad een van de zaken waar Kreuze voor staat”, vult Walraven aan. Als hoofd van het salesapparaat en direct aanspraakpunt voor grote klanten weet hij als geen ander hoe belangrijk het is dat afspraken die worden gemaakt ook worden nagekomen. ,,Daar ligt de basis voor het vertrouwen dat onze duizenden klanten in ons stellen. Onze mensen in de sales kennen de bedrijven waar zij komen heel erg goed. Ze weten altijd exact wat ervoor nodig is om de communicatie in zo’n bedrijf efficiënt te laten verlopen, of het nu gaat om telefonie, internet of mobiele communicatie. En laten we de sociale media niet vergeten, want ook die worden steeds belangrijker bij het klantcontact.”

Waardevol in contact
De wereld verandert snel als het om technologie gaat. Kreuze is de afgelopen jaren mee veranderd. Doordat het werkveld steeds meer het hele communicatietraject omvat, is inmiddels ook de pay-off van Kreuze aangepast. ,,Waar we vroeger zeiden: ‘professionals in telecom’ is het nu ‘waardevol in contact’. We zijn meer dan ooit een communicatiebedrijf, dus als het gaat om interne communicatie moeten wij het goede voorbeeld geven. Als wij het goed doen zijn onze klanten vanzelf ook tevreden.”

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu