Home > Business > Dijkgraaf Jan Schrijen nieuwe waarnemer in Valkenburg

Dijkgraaf Jan Schrijen nieuwe waarnemer in Valkenburg

Auteur: Maarten van Laarhoven

Burgemeester Martin Eurlings van Valkenburg, die op 30 juni vorig jaar officieel afscheid nam van zijn gemeente maar desondanks aanbleef als zijn ‘eigen waarnemer’, vertrekt nu echt. Per 1 maart draagt hij het stokje over aan Jan Schrijen, de huidige voorzitter (dijkgraaf) van het Waterschap Roer en Overmaas.

Dr. Jan J. Schrijen, voormalig gedeputeerde en van 1998 tot 2005 burgemeester van Venlo, studeerde biologie in Nijmegen en promoveerde op een eiwit dat ervoor zorgt dat de maaginhoud zuur is, zo staat te lezen op zijn eigen Wikipedia-pagina.

Na een constructief overleg met de fractievoorzitters heeft gouverneur Theo Bovens de VVD-er aangesteld als waarnemer in Valkenburg aan de Geul.

De 64-jarige Schrijen geldt een zeer ervaren bestuurder die goed bekend is met de gemeente Valkenburg aan de Geul en het Heuvelland. Hij blijft in elk geval aan tot 1 januari 2018. Tot die datum is namelijk de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester opgeschort. Een en ander heeft te maken met een lopend onderzoek naar nieuwe bestuurlijke verhoudingen in Zuid-Limburg en de eventuele geformaliseerde samenwerking die daaruit voortvloeit. 

Degenen die hebben gesolliciteerd naar de vacature burgemeester van Valkenburg aan de Geul, zijn inmiddels van het besluit van de minister op de hoogte gebracht. Voor hen eindigt daarmee de sollicitatieprocedure.

Foto: Waterschap Limburg

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.