Home > Business > Demy Janssen

Demy Janssen

Hi! De meeste Chapeau-lezers zullen mij inmiddels wel kennen, of mijn naam in ieder geval al eens voorbij hebben zien komen. Ik ben Demy Janssen, 24 lentes jong. Bijna tweeënhalf jaar geleden maakte ik als stagiaire mijn eerste dag bij Chapeau. Superleuk en heel spannend vond ik dat. Een half jaar lang leerde ik het merk Chapeau van binnen en van buiten kennen en wist meteen dat ik hier wel op mijn plek was. Net als sommige van mijn voorgangers bleef ik dus na mijn stage nog ‘even’ plakken.

Wat begon met een paar freelanceklussen is inmiddels uitgegroeid tot een parttime contract. De afgelopen jaren heb ik me kunnen ontwikkelen als media-adviseur en content creator. Ik schrijf af en toe stukjes voor het tijdschrift en houd me online – via Chapeau en Smakelijk Maastricht – vooral bezig met culinair. Ook dat, is superleuk (alleen iets minder voor de lijn…).

Hoewel ik over culinair schrijven het allerleukste vindt om te doen, ben ik ook van mening dat éigenlijk, in de basis, alles op hetzelfde neerkomt, welk thema je ook kiest. Kijk, ik ben echt een verhalenverteller. Voor mij valt of staat een stuk dus bij het verhaal. En dan maakt het niet zo veel uit of dat verhaal over eten en drinken gaat of over pakweg zonwering.

Dat gezegd hebbende wil ik graag mijn ‘nieuwe’ rubriek aan je voorstellen. Een keer per maand stap ik van het culinaire af, en ga me wagen aan een stukje business. Voor de rubriek ‘meet the start-up’ voel ik maandelijks een startende ondernemer (niet te verwarren met de jonge ondernemers die bij Xavier aan tafel zitten) aan de tand. Niet zo zeer om te weten te komen wat hij of zij doet, maar vooral waarom. Wat is drijfveer van de jonge ondernemer, hoe ervaart hij het startende ondernemerschap en wat wil hij andere startende ondernemers graag meegeven?

Het thema business op chapeaumagazine.com ga ik samen met mijn collega Jos Cortenraedt invullen. Jos is ook redacteur voor ons tijdschrift en heeft bergen aan kennis en ervaring over/in de (Limburgse) zakenwereld. Het bloggen laat ik daarom voor deze keer aan hem over.

Ben jij een startende ondernemer (met 0 tot 18 maanden op de teller) met een goed verhaal? Feel free om me een mailtje te sturen en misschien kom ik dan binnenkort bij jou koffie drinken.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.