Home > Business > De jonge ondernemer

De jonge ondernemer

In deze rubriek bezoekt Xavier Cortenraedt jonge ondernemers die in de voetsporen van hun ouders zijn getreden. Deze keer een interview met Laura Post.

Laura Post
Galerie Post + García
en Kunstuitleen Maastricht
Leeftijd: 31 jaar, Maastricht

Was het een bewuste keuze om het familiebedrijf in te stappen?
„In eerste instantie had ik niet gedacht om het bedrijf van mijn vader in te gaan. Vroeger hadden we de galerie aan huis en ik vond het wel altijd al interessant. Ik hielp vaak mee en ging graag mee naar beurzen. Eigenlijk werd mijn interesse wat concreter tijdens mijn master Cultuurbeleid aan de Universiteit Maastricht. En zeker tijdens mijn leerrijke stages bij Sotheby’s in Amsterdam en Showstudio in Londen realiseerde ik me welke potentie ons familiebedrijf had.”

Wat heb je vooral van je ouders meegekregen?
„Om altijd het beste uit jezelf te halen en te zorgen dat je continu blijft groeien. Daarnaast ervoor zorgen dat de klant altijd centraal staat.”

Wat is de kracht van jullie familiebedrijf?
„We hebben een heel aangenaam team, waarvan iedereen elkaar door en door kent. Hierdoor hebben we heel korte lijntjes. We dagen elkaar steeds uit om het beter te doen en denken in mogelijkheden en kansen. Daarnaast hebben we ook nauwe banden met diverse kunstenaars. Die gunfactor van hen is enorm waardevol.”

Welke vernieuwingen zijn er sinds jouw komst doorgevoerd?
„Ik ben zes jaar geleden begonnen met The Art Project, waarmee ik tentoonstellingen organiseer met jonge getalenteerde kunstenaars. Een soort van lab, waarin zij zich kunnen ontwikkelen en positioneren. We hebben al diverse exposities op verschillende locaties georganiseerd, ook in onze eigen galerie. Ik vind het fijn dat mijn vader me hierin m’n gang laat gaan en het vertrouwen uitspreekt. Daarnaast zijn we ook meer beurzen gaan doen. We moeten nog meer naar de consument toe en niet alleen afwachten. En uiteraard hebben we ook een digitaliseringsslag gemaakt. Als nieuwtje kan ik meegeven dat we vanaf maart een tweede kunstuitleenvestiging gaan openen in de Boschstraat in Maastricht.”

Wat is jouw tip voor een startende jonge ondernemer?
„Ga zeker eerst op andere plekken kennis en ervaring opdoen. Hierdoor kun je vervolgens bewuster een keuze voor het familiebedrijf maken. Communiceer ook goed met je ouders. Verzwijg niets en bespreek alles open, zodat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan.”

Foto’s Richard Stark 

_______________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu