Home > Business > De Comedie en Bienvenue winnaars Terras van het jaar 2018

De Comedie en Bienvenue winnaars Terras van het jaar 2018

De redactie van Chapeau Magazine heeft De Comedie in Maastricht uitgeroepen tot ‘Hét terras van het Jaar 2018’. De publieksprijs, georganiseerd door Chapeau en 1 Limburg, is gewonnen door Bienvenue in Maaseik.

De Chapeau-redactie is heel lovend over De Comedie. „Om te beginnen zijn bijna alle stoelen naar het Onze Lieve Vrouweplein gericht, en dat is heel slim, want een terrras in de stad is vooral een theater. Kijken en babbelen. Daar komt bij dat de stoelen prettig zitten, ook al staan ze wat kort op elkaar. Vanwege de beschutte ligging duurt het terrasseizoen hier héél lang. Verder is de bediening bekwaam en attent, al zal er heus wel eens iets vergeten worden.”

De kwaliteit van het gebodene is goed. Zoals de aangeklede koffie bijvoorbeeld. En zeker de goede wijn in prachtige glazen, met voldoende keuze. Eten kun je er ook. Verwacht geen haute cuisine maar er worden keurige gerechten geserveerd. En, dat is de directe aanleiding, de eigenaren teren niet op het jarenlange succes, maar blijven vernieuwen. Het hele interieur is er voor de opening van het nieuwe seizoen uitgegaan en vervangen door een echte Parijse ambiance. Zelfs het rood is helemaal origineel. Nou, het kan hier zomaar gebeuren dat je een uurtje langer wegdroomt bij een goed glas wijn en het leven dat zich voor je ogen afspeelt.”

Op de 2e plaats volgt dit jaar het terras van de Gerardushoeve. Met ook een helemaal nieuw en zeer geslaagd interieur. Een heel groot terras. Niet meteen knus maar wel met een fenomenaal uitzicht. Echt voor natuurliefhebbers. Bovendien biedt de kaart heel veel keuze en spijs en drank, met de nadruk op de regionale kwaliteit. De bediening is professioneel, dus je hier komt hier niets te kort.  

De 3e plaats wordt ingenomen door Brasserie De Mijnstreek. Hier kun je niet nieuwsgierig naar de voorbijgangers kijken, want je zit op het dak van cultuurhuis Schunck. Maar wel met een leuke eigen sfeer, goede wijnen, een gevarieerde menukaart en een vriendelijke bediening.

De publieksprijs, georganiseerd door 1Limburg en Chapeau, gaat dit jaar naar Bienvenue in Maaseik. Deze zaak kreeg de meeste stemmen. Op plaats twee en drie eindigden ’t Roadhoes in Neer en d’Artagnan in Maastricht.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu