Home > Business > De Beejekurf in Venray trekt nieuw talent aan

De Beejekurf in Venray trekt nieuw talent aan

Auteur: Maarten van Laarhoven

Restaurant De Beejekurf, gevestigd aan de rand van het centrum van Venray, gaat nieuwe culinaire seizoen in met twee nieuwe jonge horecatalenten, Ivo van der Wijst en Miranda Cox. Zij treden toe tot respectievelijk het keukenteam van chef-kok Mathijs Jacobs en de zwarte brigade, die wordt aangevoerd door Hanneke Verstappen.

Zowel Van der Wijst (24) als Cox (33) – ze komen in de plaats van medewerkers die zijn vertrokken in verband met een nieuwe uitdaging – kan inmiddels bogen op een flink stuk horecaervaring. De eerste werkte eerder onder andere in restaurant One in Roermond (1 Michelinster) en restaurant Da Vinci in Maasbracht (2 Michelinsterren).

Miranda Cox was eerder restaurantmanager bij Parkhotel Horst. Daarnaast werkte ze voor de ketens NH Hotels en Starwood. Voor dit laatste bedrijf was ze actief in het buitenland bij het Sheraton Hotel in de Chinese miljoenenstad Xian.

,,Met een nieuw keukenteam en nieuwe gezichten in de bediening komt er nieuwe energie in De Beejekurf”, zegt patron-cuisinier eigenaar Mathijs Jacobs. ,,Energie die frisse ideeën met zich meebrengt. Wat echter blijft, is dezelfde, vertrouwde kwaliteit. De Beejekurf blijft een laagdrempelig kwaliteitsrestaurant waar gasten zich een avond in de watten laten leggen en heerlijk kunnen genieten.”

Restaurantgids Lekker omschrijft de eetgelegenheid als ‘een heel toegankelijk restaurant met een verrassende keuken. De Beejekurf is trots op haar uitermate vriendelijke en behulpzame bediening. De opmaak van de borden is erg creatief en de smaken van de gerechten zijn zeer goed in balans.’

De Beejekurf  is sinds begin dit jaar aangesloten bij de Nederlandse afdeling van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland (JRE Nederland), een vereniging van jonge, talentvolle kwaliteitskoks, die tot doel hebben hun talent en passie voor het vak met elkaar te delen.

Foto: van links naar rechts: Miranda Cox, Mathijs Jacobs, Hanneke Verstappen en Ivo van der Wijst

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.